Seriesegrar för U-lagen

Framtiden ser ljus ut för Gefle IF FF! U-19 herrar och U-laget damer har båda vunnit sina serier. U-19 vann division 1 Norrland och får således spela i U-19 Allsvenskan nästa säsong, medan damernas U-lag vann division 3 och klättrar till divison 2 kommande säsong.

U-19 tränare Mehmet Bakir säger såhär om seriesegern:

– Vi har tränat väldigt mycket, det skulle jag säga är den främsta orsaken. Vi har lyckats hålla oss väldigt professionella och även om vi mött lag som sämre än oss så är det aldrig lätt att vinna en serie. Vi har lyckats hålla upp nivån och vara spelförande i alla matcher mot så kallade "sämre" lag.

– Vi har förändrat spelet genom att gå från kontringsorienterad fotboll till att spela possesionbaserad fotboll. Vårt arbetssätt har förändrats radikalt. Nästa år blir det U19-Allsvenskan och där kommer vi möta de bästa lagen, BP, AIK, Hammarby till exempel. Det kommer bli roligt att möta sig mot de bästa, det kryllar av p17- och p18-landslagsspelare där. Det kommer bli inspirerande för spelarna att ta nästa kliv och försöka närma sig A-laget. Nästa år kommer bli tufft men inspirerande och för oss handlar det om att sätta spelarna i en bra utmaningsgrad som utvecklar dem till bra seniorspelare.

– Vi har ett antal spännande spelare som kan bli bärande i ett A-lag. Det handlar om att våga fortsätta ge dem möjligheter och chanser. Det finns några som är väldigt skickliga och tränar kontinuerligt med A-laget men spelar med oss.

U-lagstränare för damerna, Marcus Söderlund berättar om deras serieseger:

– Jag skulle säga att vi vann serien för att vi har haft en väldigt stor utveckling på våra spelare och har spelat en väldigt fin fotboll. Det är något jag är mest stolt över, att vi kombinerat utveckling och bra spel med resultat. Det är inte alltid spelar utveckling och resultat går hand i hand, speciellt på kort sikt. Vi har lyckats få stor effekt på kort tid och det är roligt.

– Det här är mitt första år med det här laget, jag kom in i månadsskiftet november december förra året. Vi har ändrat upplägg från tidigare år och jag har en metod som jag tror på men inte tillämpat på ett lag kontinuerligt. Vi jobbar med mycket grunder och sådana saker som man kanske tar för givet att spelare ska kunna. Vi har jobbat mycket individuellt och nött på grunder som teknik och liknande.

– Tjejerna har tagit till sig allt väldigt bra och även om det blivit mycket nötande och upprepning har de gjort allt väldigt bra utan att klaga. De har själva haft målsättningen att gå upp och lagt ner det jobb som krävs. Det ska de ha en stor eloge för, de är väl värda det här!

Gefle IF FF önskar alla spelare och ledare i de båda lagen ett stort grattis och ser tillsammans med dem fram emot kommande säsong i högre serier!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram