Serieledaren för svår för Gefle
2017-05-28

En tung matchinledning och en ännu svårare fortsättning blev det för Gefle IF när laget föll hemma mot Brommapojkarna. Matchen slutade 1-3 (0-1).

Det hade bara gått dryga två minuter när det stod 0-1 på matchtavlan. Det var serieledande BPs Christopher Brandeborn som sköt ledningsmålet bakom en August Strömberg som, efter två matchers frånvaro, åter fick chansen i Geflemålet.- edvetna om bps effektiva starter, de är starka och duktiga. Det hade vi också delvis ändrat formation utefter. Men råkar ändå ut för ett snabbt baklängesmål.

- Vi var medvetna om BP-s effektiva starter, de är starka och duktiga, säger Thomas Andersson. Det hade vi också delvis ändrat formation utefter. Men råkar ändå ut för ett snabbt baklängesmål.

Det var en varm eftermiddag och spelet såg stundtals tempofattigt ut från båda lagen och Gefle hade svårt att skapa målchanser.
Efter pausvilan hittade Gefle energi men trots en del bra kombinationer var det BP som kom att göra nästa mål då lagkaptenen Gustav Sandberg Magnusson nickade in 2-0 i minut 59. Och bara fem minuter senare rakade samme GSM in 3-0, ett mål som tog på Erik Figueroa innan det gick in i mål.

Gefle fortsatte sitt slit för att åtminstone hamna i målprotokollet och det var Deniz Hümmet som såg till att hemmalaget kom något närmare. Genom ett hårt skott längs marken från nästan ingen vinkel alls gjorde han 1-3 i 74e minuten och ett litet hopp föddes hos laget och publiken. Det var nyförvärvets fjärde mål för säsongen.

Det var också Hümmet själv som var närmast en reducering då han på egen hand skapade en trippelchans. Hümmets första avslut räddades av målvakten, returen smällde Geflespelaren klockrent i stolpen och på ytterligare en retur, och efter en utomjordisk nedtagning, avslutade Hümmet med ett tredje skott som gick utanför.

- Det var toppen mot botten och självförtroende därefter. Vi jobbar på bra men vi kommer inte närmare än stolpskott, säger Thomas Andersson.

Laget:
August Strömberg
Jesper Florén, Jesper Björkman, Martin Rauschenberg, Jens Portin, Albin Lohikangas
Piotr Johansson, Jonas Lantto, Christian Ljungberg
Deniz Hümmet, Johan Oremo.​

Foto: Hanna Ericsson

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram