"Segern mot Syrianska var viktig för självförtroendet"

På lördag 16:00 möter Gefle IF Dalkurd på Domnarsvallen i Borlänge. Dalkurd har inlett serien starkt med två vinster och två oavgjorda. Gefle IF kommer till Borlänge med fyra poäng på de senaste två matcherna med Deniz Hümmets mål i 87 minuten mot Syrianska i färskt minne.

Thomas Andersson, vad tyckte du om målet som avgjorde?
Det var ett skönt mål och mycket fint både tekniskt och taktiskt. Segern var viktig och det var också att vårt försvarsspel ser bättre och bättre ut. Vi har bara släppt in ett mål på de senaste två matcherna och det var ett självmål på hörna mot Helsingborg.

Vad tycker du i övrigt om matchen mot Syrianska?
Vi kom inte åt så många situationer och målchanser som vi hade önskat. Det tyckte vi i paus och efter matchen också. Piotr Johanssons inhopp gav oss dock en del löpningar som öppnade upp det för oss.

Vad i spelet tycker du att ni har utvecklat mest på de fyra inledande matcherna?
Vi har tagit fyra poäng efter hemmapremiären mot Värnamo och vi vände en tight match till seger förra fredagen. Sånt är viktigt, det är ändå resultatet det handlar om och det är det bästa sättet att skaffa självförtroende. Det är små marginaler som man behöver förtjäna att ha med sig. Framförallt har vi skaffat oss ett självförtroende i vårt eget försvarsspel. Leder fram till ett anfallsspel.

Nu har ni haft lite längre mellan den matchen och Syrianska och kommande mot Dalkurd, vad har ni har för fokus?
Ja, det har i jämförelse känts som en lång tid. Vi har hunnit med både återhämtning och träning. Vi har haft plats för två lediga dagar men ändå hunnit med flera bra pass.

Hur ser du  på matchen mot Dalkurd på lördag?
Det blir en ny match med nya prov. Dalkurd vill hålla i bollen mer än de lag vi har mött nu senast. De har ett bra passningsspel och bra speed. De har tagit 8 av 12 poäng och absolut levt upp till högt ställda förväntningar.

Läget i truppen?
Jens Portin är fortsatt skadad men förmodligen tillbaks helt i träning imorgon. Kevin Persson har opererat blindtarmen i veckan och Samuel Gussman är långtidsskadad.

Matchen sänds i C More, du kan också följa matchen via Gefle IF-s konto på Twitter eller via liverapportering i appen Gefle IF Live.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram