Sebastian Friman och Amadou Kalabane klara för 2021
2021-03-08

Sebastian Friman skriver nytt avtal med Gefle IF

Sebastian Friman skriver kontrakt för säsongen 2021 med Gefle IF.
Sebastian visade fina kvaliteter men drogs med en del skadebekymmer vilket gjorde att säsongen stannade vid 11 framträdanden. Nu är han tillbaka i gott slag och säger såhär om det nya kontraktet.

Grattis till kontraktet! Du kommer från en säsong med begränsad speltid på grund av en del skadebekymmer. Hur ser du på fjolårssäsongen för egen del och hur är formen nu?

-Det var såklart inte så roligt att sitta på sidan för egen del, men det var glädjande att följa lagets framfart, jag tycker att vi överlag gör en bra säsong. Det har vart kämpigt med långa perioder i gymmet när laget tränar fotboll men nu är formen betydligt bättre och jag har fått kontroll på problemen jag hade. Det känns bättre och bättre varje dag och jag har tränat i några veckor nu helt utan känning.

Vilka är dina egna förväntningar inför året?

-Att få vara skadefri! Jag vill vara hel och få vara med och konkurrera om en startplats varje vecka, vilket såklart är svårt om man är skadad.

Nu när truppen är nära på fulltalig, ser du några direkta skillnader/likheter på fjolårets kontra årets lag?

-Vi har en bredare trupp i år där vi behållit många duktiga killar samtidigt som vi fyllt på med spets.
Vi som är kvar är också ett år äldre. Kombinationen av ett ungt lag blandat med mycket rutin gör att jag tror på att vi har en rolig säsong framför oss!

Mikael Bengtsson, tränare i herrlaget, säger såhär om kontraktsskrivningen.

Hej Micke, hur är känslan nu när ni gjort klart allt med Sebastian Friman?

-Jättebra, det känns helt rätt att han får ytterligare ett år till på sig. Hans skadeproblem i fjol gav inte honom en rättvis chans att visa upp sig för våra supportrar tycker jag, jag vet att han har en hög högstanivå.

Konkurrensen om platserna börjar se intressant ut i år, är det till höger eller vänster du ser Friman konkurrera om en plats?

-Det korta svaret är ja på den frågan, haha.

Vilka kvalitéer tillför han årets trupp enligt dig?

-Han har en jättefin högerfot med bra kvalitet. Överlag är Sebbe en duktig offensiv spelare med sina styrkor i en mot en och i hans speluppfattning.

Tack för att du tog dig tid Micke!

 

Amadou ”Yaya” Kalabane är klar för ytterligare ett år i Gefle IF!

Med 57 matcher för Gefle IF är han ett välbekant ansikte för alla Gefle IFs supportrar.
I fjol spelade han i 29 av 30 matcher och med rutin från både Allsvenskan och Superettan har det ryktats om intresse från klubbar högre upp i seriesystemet. Nu är dock kontraktet påskrivet för ett år till i Gefle IF och vi tog självklart en pratstund med ”Yaya”.

Grattis till kontraktet Amadou! Först och främst har det ju förekommit en del rykten om intresse från klubbar högre upp, finns det någon sanning i det?

-Ja, det är sant att det funnits intresse.

Varför föll valet på en fortsättning i Gefle IF?

-Jag trivs här! Det är det absolut viktigaste för mig. Det är fina människor i föreningen och jag trivs i staden och i laget. Jag är lycklig och ler här.

Du har ju framförallt gjort dig känd för GIF-supportrarna som en mittbacksklippa, men även vikarierat en del på mittfältet. Varför föredrar du egentligen att spela?

-Förra året spelade jag på många positioner vilket bara är positivt och ger mig mer erfarenhet, det är bra! Jag spelar där Micke vill att jag ska spela.

Vad tror du om årets säsong för laget?

-När jag tänker på förra året och jämför med i år så tror jag vi har något viktigt och bra på gång. Klubben har spetsat till truppen på ett bra sätt. Vi ska göra något bra av det här!

Såhär säger Mikael Bengtsson om kontraktet med ”Yaya”.

Yaya fortsätter ett år till i klubben vilket såklart är oerhört kul! Vart är det du ser att han konkurrerar i år, backlinjen eller mittfältet?

-Han är en kompetent och duktig fotbollsspelare som behärskar flera positioner, bland annat dom du nämner.

Det är en spelare du känner väldigt väl vid det här laget, vilka kvalitéer tycker du han tillför truppen?

-”Yaya” är en professionell spelare. Med det menar jag att han är professionell i både inställning och attityd såväl träning som match och presterar ofta på toppen av sin prestationsnivå. I spelet besitter han defensiva egenskaper och ett fysiskt spel som tillför mycket till laget.

Börjar du känna sig nöjd med lagbygget eller är ni på jakt efter fler spelare?

-Jag är jättenöjd med hur laget börjar se ut men med det sagt är vi alltid på jakt efter spelare som kan tillföra något.

Tack Micke!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram