Rutinerade Larsson om cup-möjligheterna: "Alla förutsättningar"
2023-09-19

Gefle IF:s herrar har redan kvalificerat sig till gruppspelet i Svenska cupen nästa vår.
På onsdag är det damernas tur att försöka åstadkomma något liknande.
Då kommer klassiska klubben Umeå IK, numera i elitettan, på besök till Gavlevallen.

Nu väntar Umeå IK för Evelina Larsson

Svenska cupen har nått fram till tredje omgången. Senast ett lag från Gästrikland tagit sig så långt, då måste vi backa hela vägen bak till 5 maj 2011. Då var det IK Huge som ställdes mot allsvenska Djurgården. Det hela slutade med en hedersam 1–0-förlust. 

En som startade den matchen och som fortfarande är lika aktuell för att starta mot Umeå är den evigt unga Evelina Larsson, 32. 

Själva matchen minns hon inte så mycket av, mer att det var väldigt stort att DIF kom på besök till Kastvallen i Bomhus. 

– Det känns konstigt att höra att det var så längesedan. Jag tyckte att jag tillhörde de äldre spelarna redan då som 21-åring, säger Evelina Larsson och skrattar lite. 

Även om UIK blir en tuff utmaning, känner Larsson att det ska bli kul att få möta bra motstånd. 

– Det är inte alla som får den möjligheten. Nu får vi se vad som krävs för att klara av att spela elitfotboll. 

Vad ger ni er själva för möjligheter?

– En match är alltid bara en match. Vi vet att vi slår ur underläge, men det är ofta bra. Så länge vi gör vårt bästa har vi alla förutsättningar för att kunna göra en bra match, säger hon. 

Evelina Larsson skriver autografer efter en match

Efter fjolårssäsongen meddelade Evelina Larsson att hon skulle lägga av med fotbollen eftersom det tog för mycket tid från barnen. Men när det visade sig att hon kunde ha med sig alla tre på träningarna, öppnade det upp tid för henne själv att ge fotbollen en ny chans. 

– Nu när det praktiska löst sig känner jag mig mer öppen för att fortsätta. Det är fortfarande lika kul nu som när jag började som 10-åring. Det har blivit en slags frizon för mig att vara ute på planen. Där kan jag släppa allt runtomkring och bara ha roligt. Det ger så mycket energi att få vara där. 

– Jag älskar att tävla och får en otrolig kick av det. När man spelar match och man känner att det sitter, då blir man lycklig, säger Evelina Larsson. 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram