Pressmeddelande från Ettan Fotboll
2020-02-26

Stockholm den 26 februari 2020

Pressmeddelande

Ny partner till Ettan för TV-sändningar fr o m säsongen 2020!

Expressen och lokalmediekoncerner förvärvar sporträttighet tillsammans – sänder alla matcher i fotbollsligan Ettan

Expressen och flera av Sveriges största lokalmedietitlar kommer att sända fotbollsligan Ettan i tre år framåt. Detta genom att NTM och Bonnier News tillsammans har förvärvat den exklusiva sändningsrättigheten för ligan.

– Det är en rolig och viktig satsni ng som möjliggör över 480 livesända fotbollsmatcher runt om i hela landet , säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

Ettan norra och södra, tidigare kallad division 1 herrar, har utvecklats mycket de senaste åren och med den här satsningen lyfts nu även produktionerna runt matcherna rejält. Med produktionspartnern Sportsground så höjs produktionerna till samma nivå som till exempel Hockeyallsvenskan. Totalt handlar det om 480 matcher plus kvalmatcherna till Superettan, som nu får en rättighetsägare som kommer att satsa på serien och lyfta intresset ytterligare kring den.

– Vi är väldigt glada för att kunna presentera denna nya partner till Ettanfotbollen. Expressens och lokaltidningarnas satsning kommer att öka kännedomen om ligan och ge våra klubbar en starkare position med möjlighet att öka publiken och sponsringsintäkterna , säger Johan Englund, ordförande för Ettanfotboll.

Satsningen sker genom ett samarbete mellan Bonnier News, där bland annat Expressen, Helsingborgs Dagblad, Sydsvenskan och Mittmedia ingår, och lokalmediekoncernen NTM, där bland annat Corren, NSD och Södermanlands Nyheter ingår, som rättigheten förvärvas. Matcherna kommer att visas inom flera olika varumärken hos de nya rättighetsägarna, såväl nationella som lokala. Dessutom kommer samtliga matcher att sändas på en gemensam plattform.

– Tillsammans har vi en unik kombination att kunna nå ut både nationellt och lokalt, det gör inte andra medieaktörer på samma sätt. Det gör att vi kan lyfta Et tanfotboll till en helt ny nivå , säger Mattias Wallström, drivande i projektet för Bonnier News del.

Oskar Karlsson, livesportansvarig på NTM: – Nu kan vi komplettera en redan stark redaktionell bevakning av våra lokala lag i Ettanfotboll med livesändningar av alla matcher. Det känns oerhört roligt att kunna erbjuda våra prenumeranter detta.

Pär Andersson, sportchef på Expressen, om satsningen: – SportExpressen har de senaste åren tagit stora steg i vår fotbollsbevakning och blivit nyhetsledande kring allsvenskan. Det känns väldigt roligt och spännande att nu kunna erbjuda våra läsare och tittare ännu mer fotboll och nu också i liveform. Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan är två av flera starka varumärken som kommer sända matcher från Ettanfotboll i och med den här satsningen.

– HD och Sydsvenskan har en tradition av en stark lokal sportbevakning. Vi verkar i en regio n med många elitlag och utövare på toppnivå. Därför känns det bra att kunna bredda denna bevakning och ge våra sportintresserade prenumeranter fler möjligheter att följa livesänd fotboll , säger Marcus Ekdahl, redaktionschef på HD och Sydsvenskan.

Vid frågor kontakta:

Mattias Wallström, Bonnier News, tel, 070-252 71 65

Johan Englund, Ordförande Intresseorganisationen Ettanfotboll, 070-816 61 16

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram