Premiär för Nattfotboll

Under fredagen gick första kvällen av årets Nattfotboll av stapeln. Det dröjde ett tag innan ungdomarna dök upp och runt klockan tio på kvällen var de flesta på plats. Att det fortfarande är Ramadan är en förklaring, där de ungdomar som fastar väntade för att äta innan de tog sig till Sörby IP. Något som var väntat enligt Gefle IF:s ungdomsansvarige Anders Berg.

  • Kvällen blev väldigt lyckad. Men det är ju det att det är slutet av Ramadan, och då kommer ungdomarna lite senare, men sen är dem i toppform när de kommer, säger Anders Berg och skrattar.

Totalt blev det runt 30 stycken som höll igång med spel sju mot sju och sedan elva mot elva under ledning av ungdomsansvarige Anders Berg och ledarna Mohammed Noor, Mille Hernandez och Hassan Abdi.

  • 30 stycken utan speciellt mycket reklam. Det tycker jag är en bra nivå för att vara första gången. Det kommer bli bättre och fler och fler i fortsättningen säger Anders Berg.

Nattfotbollen riktar sig till pojkar och flickor i åldrarna 13-20 år. Ett alternativ till andra aktiviteter på sena fredagskvällar. Berg tror att det ligger helt rätt.

  • Alla älskar ju att spela fotboll, sådana här iniativ är ju toppen för dem. Det är jättebra.

Av de ungdomar som var där var alla pojkar, inga flickor alltså. Att locka till sig flickor är något som Anders Berg vet är svårt att lyckas med.

  • Vi vet om det sedan förra året, men det är svårt och det är något vi behöver arbeta med.

Varför tror du att det är så?

  • Jättesvårt att svara på. Det är en stor fråga, men vi får jobba på det och hitta sätt att locka fler till detta. Både pojkar och flickor, men även från andra stadsdelar. Vi får ha tålamod och jobba långsiktigt.

En deltagare som var där var 15-årige Mowlid Ahmed. Han är en av dem som var med även förra året. För hans del var det hans vänner som drog dit honom från början. Nu är han där varje gång.

  • Jag kom hit för att alla mina vänner var här, och de sa att det var roligt, sa Mowlid under kvällen.

Vad tyckte du om premiären?

  • Det var bra. Det var inte så många kanske, men jag tycker det är perfekt. Det är lagom.

Är nattfotbollen en bra grej tycker du? Är det bra att GIF ordar den här typen av aktivitet?

  • Det är jättebra faktiskt.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram