Premiär för Fotbollsskolan!

Årets fotbollskola i regi av Gefle IF i samarbete med MAXI ICA Stormarknad gick av stapeln under onsdagen.

Ungdomsansvarige Anders Berg hade fullt upp med att förbereda inför arrangemanget som pågick mellan 16.30 och 17.30. På Sörby IP lekte och spelade barn fotboll i åldrarna 5-6 år under överseende av killar och tjejer från Gefle IF:s akademi.
Det var länge osäkert på vilket väder som slutligen skulle gälla under kvällen då det skiftade mellan hagel, regn och solsken under dagen. Till slut blev det fint fotbollsväder, och det kom ett hundratal barn.

Ett av barnen som var där var sex-årige Ralph Jobs som var med för andra gången.
Pappa Kristoffer tycker att fotbollskolan en bra sak, och det passar dem speciellt bra.
- Vi bor här borta precis, så det är skönt att bara kunna cykla hit. Nu har Ralph haft hockeyskola på vintern och nu är det fotboll som gäller på somrarna.

Ungdomsansvarige Anders Berg var ändå nöjd med kvällen trots att det var färre barn under gårdagen än första tillfället under fjolåret. 103 barn i år jämfört med ungefär 120 förra året.
- Det var många barn och en hel del som tillkom. Trots det tveksamma vädret var det ändå 103 barn som kom vilket är väldigt bra, säger Berg.
- Det var en bra start på fotbollsskolan 2019. Det är en ny generation ledare, och de skötte sig bra för att vara första gången.

Anders Berg i förberedelse

Lagom till slutskedet av kvällen började ett kort ösregn som fick alla att fly hemåt. Berg hoppas på bättre väder under resten av säsongen.
- Jag hoppas på bättre väder och bra gräsplaner. Då kommer det att utvecklas och bli väldigt bra, avslutar Anders Berg.

Över 100 barn trotsade regnet och tog sina första steg i Gefle IFs regi

Text och bild: Gustaf Hallin

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram