Poya Asbaghi ny huvudtränare i Gefle IF Fotboll

​Poya Asbaghi, tidigare tränare i Dalkurd, blir ny huvudtränare för Gefle IF-s A-lag. Poya ersätter Thomas Andersson som erbjuds andra uppdrag inom föreningen.

​Gefle IF Fotbolls styrelse har gjort bedömningen att herrlaget under vårsäsongen har underpresterat i Superettan och att det behövs en förändring för att kunna vända den negativa trenden.

Det är en enig styrelse som har gjort bedömningen att Poya Asbaghi besitter det fotbollskunnande, det engagemang och det ledarskap som ger honom goda förutsättningar att bidra till att Gefle IF-s herrlag kan klara sig kvar i Superettan och på sikt är ett allsvenskt lag igen.

Poya Asbaghi är en 31-årig fotbollstränare från Uppsala. Han har varit assisterande tränare för AFC Eskilstuna och assisterande tränare samt huvudtränare i Dalkurd. Under sitt debutår i Superettan ledde han Dalkurd till fjärdeplats i tabellen men endast en poäng upp till allsvensk kvalplats. Med totalt 53 ihopsamlade poäng i serien blev laget därmed den bästa nykomlingen hittills i Superettan.

Thomas Andersson har med sina närmare 20 år i föreningen bidragit till Gefle IF-s framgångar på många sätt. Dialog förs med Thomas om hur han och föreningen framåt, under kontraktstiden, kan ta vara på hans kompetens.

Assisterande tränaren Marcus Bengtsson har erbjudits att fortsätta i samma roll som tidigare.

Styrelsen Gefle IF Fotboll

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram