Otrolig vändning av U16 mot Älvsjö

U16 29/4-17 Älvsjö AIK – Gefle IF 2-4
Gefle kom till matchen med vetskapen om att de hade det bästa försvaret i serien. Det dröjde dock bara fyrtiotre sekunder innan Älvsjö tagit ledningen. En djupledspassning in bakom backlinjen till en fri forward och mål. Två minuter senare fick Älvsjö straff efter att en boll tagit på handen på en GIF-försvarare. Älvsjö satte straffen men tvingades lägga om den pga. att några spelare i Älvsjö sprungit mot mål för retur för tidigt. När straffen lades om lyckades Gefle IFs målvakt Oliver Melander psyka strafftagaren till att skjuta utanför.

Olyckan var dock snabbt framme igen, efter tretton minuter gjorde Älvsjö sitt andra mål på en hörna. Två mål på tretton minuter och GIF hade uppförsbacke. Gefle reducerade efter snyggt spel genom Ronaldo Emmanuel. Samme Ronaldo låg bakom kvitteringen i den sista minuten av första halvlek då han spelade fram Hakim Zimana som spelade bollen i mål. GIF gick ändå in i halvtidsvila missnöjda. Älvsjö hade varit laget på tå och GIF hade vikt ned sig.

Andra halvlek började GIF mycket bättre och vann mycket närkamper. Ledningsmålet kom på frispark som Emin Gadzo sköt i ribban varpå Leo Gussman nickade in returen. GIF tuffade till sitt närkampsspel rejält i andra halvlek och det medförde också många frisparkar för Älvsjö. Based Ezat utökade ledningen till ett tvåmålsövertag med tjugo minuter kvar att spela. Även om Älvsjö hade mycket frisparkar som de lyfte in som inlägg kändes det aldrig oroligt. GIF tog fram sitt starka försvarsspel när det som mest behövdes och stod för ett riktigt styrkebesked när de hämtade upp ett tvåmålsunderläge till seger med två bollar.

U17 30/4-17 Skiljebo – Gefle IF 2-1
Trots att Skiljebo är det enda laget i U17 Allsvenskans norra serie som besitter ett naturgräs på sin hemmaplan skulle denna match spelas på konstgräs. Kanske förståeligt med tanke på tiden på året, dock så var underställen kastade och solen på topp. Det skulle inte dröja länge innan matchens första mål kom, för Skiljebo. Det var en hörna som nickades in vid bortre stolpen. Bara tre minuter senare kom nästa kalldusch efter ännu en hörna. GIF lyckades få bort själva hörnan men bara till en Skiljebospelare som passade fram till ett friläge som avslutades i mål.

Gefle var inte på banan första tjugo minuterna och blev straffade för det. GIF samlade ändå ihop sig efter detta och spelade upp sig men hade stora svårigheter med att ta sig till mål. Det var ändå en spelmässigt jämn första halvlek.

Andra halvlek är GIF bättre och lyckas flytta upp spelet till Skiljebos planhalva. GIF riktar sig också in mer på målet, att ta sig dit med hjälp av inlägg och djupledslöpningar. Det var också så Simeon Kabongo gjorde mål. Det var en fin kombination med tre spelare som slutade med att Simeon löpte i djupled och Adrian Runald spelade honom fri med en precisionspassning. GIF tryckte på och skapade framförallt två ordentligt bra lägen, ett skott från nära håll som skruvade sig utanför mål istället för i mål. Ett annat efter en kort kombination som gav friläge men bollen inte ville förbi målvakten som kom ut snabbt. GIF var inte förmögen att rädda upp de första tjugo minuternas missöde. Det är en tuff serie där det gäller att spela bra i nittio minuter för att ta poäng.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram