HeforShe

Betydelsefullt samarbete som stärker jämställdheten

Gefle IF Fotboll och UN Women Sverige har skrivit på ett samarbetsavtal för att aktivt och gemensamt arbeta med jämställdhetsfrågor genom FN:s globala initiativ HeForShe.
– Vi hoppas och tror att vårt gemensamma arbete med att förändra attityder, beteenden och normer bidrar till ett mer jämställt samhälle fritt från våld och diskriminering, säger Christina Knight på UN Women Sverige.

HeForShe startades 2014 för att engagera fler män och pojkar i arbetet med jämställdhet; mot våld, diskriminering och orättvisor som drabbar kvinnor och flickor. Initiativet utgår från att pojkar och mäns engagemang är direkt avgörande för att jämställdhet ska uppnås och att jämställdhet gynnar alla – socialt, politiskt och ekonomiskt – oavsett könsidentitet.

Världen över arbetar företag, regeringsföreträdare, civilsamhället, universitet, skolor och idrottsföreningar med HeForShe som plattform för att stärka och utveckla jämställdheten inom just sitt område.

– Vi på UN Women Sverige är mycket glada att Gefle IF Fotboll har valt att bli HeForShe-ambassadörer. Det är otroligt viktigt att fler aktörer inom idrotten tar steget och aktivt arbetar med jämställdhetsfrågor. Vi hoppas och tror att vårt gemensamma arbete med att förändra attityder, beteenden och normer bidrar till ett mer jämställt samhälle fritt från våld och diskriminering, säger Christina Knight på UN Women Sverige.

Vår lagkapten Maja Westling med den orangea bindeln på armen.

Gefle IF Fotboll och UN Women Sverige har samma grundläggande värderingar om alla människors lika värde. Idrotten är en viktig och relevant plats för arbete med och diskussioner kring jämställdhet och normer – hur beter vi oss mot varandra, på plan, i omklädningsrummen och på träningspassen?

– Vi är övertygade om att vårt gemensamma arbete med att förändra attityder, beteenden och normer bidrar till ett mer jämställt samhälle fritt från våld och diskriminering. Detta ligger helt i linje med vårt CSR-arbete ”Ett bättre Gävle” där vi har som mål att öka jämlikheten i samhället, berättar Daniel Kraft klubbchef Gefle IF Fotboll.

Orange Day

25 november – Orange Day och FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor.

Orange Day är startskottet på #OrangetheWorld och #16days. Under 16 dagar färgas världen orange för att manifestera mot våldet. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en framtid fri från våld mot kvinnor.

Vår andra lagkapten Martin Rauschenberg med sin orangea bindel på armen.

Våld mot kvinnor är en allvarlig kränkning av de mänskliga rättigheterna och drabbar kvinnor oavsett religiös- eller etnisk tillhörighet, social status eller geografisk plats. En av tre kvinnor i världen utsätts för våld under sin livstid och detta sker oftast innan för hemmets väggar och av en partner eller nära anhörig. Mäns våld mot kvinnor är ett omfattande samhälls- och folkhälsoproblem i Sverige och världen och detta måste få ett slut.

Stötta vår samarbetspartner UN Womens arbete mot våldet- swisha en gåva 123 900 29 32

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram