Gavlegårdarnas ledarskapsakademi

Gavlegårdarna har varit föregångare med att arbeta med socialt ansvarstagande. Man frångick tidigt partnerskap som byggde på exponering och började i mitten av 2000-talet bygga partnersamarbeten, både med Gefle IF och Brynäs IF, som byggde på socialt ansvarstagande i Gavlegårdarnas bostadsområden. Spelarna i Gefle IF var bla ute på ungdomsgårdar och andra platser i Gavlegårdarnas bostadsområden och träffade ungdomar, ungdomar från bostadsområdena bjöds på fotboll och Ungdomar bjöds in till Gefle IF´s sommar fotbollsskola.

Ett samarbete med både Gefle IF och Brynäs IF

Inför säsongen 2013 ville Gavlegårdarna ta ytterligare steg och utveckla sitt sociala ansvarstagande och samarbete med både Gefle IF och Brynäs IF. På initiativ från Gavlegårdarna genomfördes under hösten 2013 en ledarskapskapsakademi. Ledarskapsakademin var upplagd på sex träffar där teori i form av föreläsningar varvades med praktik i form av att deltagarna fick möta ungdomsledare från båda föreningarna och se hur de arbetade samt workshops där man arbetade och diskuterade sina intryck. I denna första ledarskapsakademi deltog 6 personer som var handplockade från Gavlegårdarnas bostadsområden som diplomerades i samband med en av Brynäs hemmamatcher.

Syftet är att utbilda och inspirera

Syftet med ledarskapsakademin är att utbilda och utveckla ledare i Gavlegårdarnas bostadsområden samt att det skall inspirera flera i dessa områden till att utbilda sig till ledare och vilja hjälpa till med olika ungdomsprojekt.

Vill du veta mer?

Vill ni veta mera om Gavlegårdarnas ledarskapsakademi är ni välkomna att kontakta Kristina Isacson på Gavlegårdarna, kristina.isacson@gavlegardarna.se eller Hasse Berggren på Gefle IF hasse.berggren@geflefotboll.com.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram