Oavgjort för damerna på ett soligt Gavlevallen
2017-03-20

Damerna tog under söndagsförmiddagen emot Gimo IF FK hemma på Gavlevallen.

Gefle tog kommandot från start i säsongens första hemmamatch och redan efter någon minut hade laget en fin möjlighet till att ta ledningen. Gimo stod dock upp bra och den första halvleken slutade därför mållös.

I andra halvlek såg det återigen ut som att Gefle skulle göra matchens första mål men så i den 48:e minuten lyckas Gimo göra 0–1 efter en miss i Gefleförsvaret. Hemmalaget var dock inte sena med att svara och gjorde 1–1 genom Elin Björklund två minuter senare. I slutskedet av matchen skapade Gefle många fina anfall men en storspelande Gimomålvakt såg till att resultatet blev 1–1 denna söndagsförmiddag.

  • Förutom slarvet som ledde fram till Gimos mål så är jag nöjd med den andra halvleken. Vi presterar en anfallsglad fotboll och det är bara skärpan i avsluten som saknas. Detta får vi justera under veckan och vi ser nu mycket fram emot att få mäta våra krafter mot division 1-laget IFK Östersund, säger tränaren Tomas Axlund.

Nästa match för damlaget spelas redan nu på fredag den 24 mars då IFK Östersund kommer på besök. Matchen spelas 19.00 hemma på Gavlevallen.

Matchfakta:

Gefle IF – Gimo IF FK 1-1 (0-0)

0- 1 48´

1-1 Elin Björklund 50´

 

Hanna Sundin

Frida Larsson (Kajsa Erihn 60´), Anna Björklund, Gabrielle Wågström, Johanna Korssell (Jessica Westrin 81´)

Wilma Gavlén, Elin Björklund, Ebba Gavlén, Wilma Ullström (Mathilda Henriksson 55´)

Jessica Westrin (Clara Engstrand 45´), Felicia Sandin

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram