Oavgjort för damerna mot starka division 1-laget Ljusdals IF
2017-02-27

IMG_0575Gefle IF Dam spelade under lördagseftermiddagen sin andra träningsmatch för säsongen där resultatet blev 1–1 borta mot Ljusdals IF.

Matchinledningen var till Ljusdals fördel där de hade det mesta av bollinnehavet men Gefle låg rätt i sina positioner och skapade därför inga större målchanser för hemmalaget. Gefle jobbade sig mer och mer in i matchen och i slutet av första halvlek gav det utdelning. Det är nyförvärvet Felicia Sandin som efter en trång situation i straffområdet sätter 1-0 till Gefle. Strax därefter blåser domaren av första halvlek och Gefle går till halvtidsvila med 1-0-ledning.

- Ljusdal inleder bättre än oss men känslan är att vi kommer in i tempot ju längre halvleken går, säger tränaren Tomas Axlund.

I andra halvlek var bollinnehavet mer jämnt fördelat vilket gjorde att båda lagen kom till fler chanser. Gefles yttermittfältare Wilma Gavlén var ett stolpskott ifrån att utöka Gefles ledning till 0–2. Det var dock Ljusdal som gjorde matchens andra och sista mål, detta genom en omställning i den 72: a minuten.

- Den andra halvleken är spelmässigt bättre och vi lämnar BL Arena med en bra känsla avslutar tränaren Tomas Axlund.

Nästa match för damerna spelas lördagen den 11 mars borta mot Vaksala SK på Årsta IP 17.00.

Matchfakta:

Ljusdals IF – Gefle IF 1–1 (0–1)

0-1 45´ Felicia Sandin

1-1 72´ Sanna Signeul

Hanna Sundin
Lise Lotte Ronnerfors, Kajsa Erihn, Gabrielle Wågström, Helin Unal
Wilma Gavlén, Julia Planeskog, Ebba Gavlén, Wilma Ullström
Felicia Sandin, Clara Engstrand

Avbytare: Glory Amalaha, Jessica Westrin, Anna Björklund, Mathilda Henriksson, Ella Thorgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram