Nytt betydelsefullt samarbete ska stärka jämställdheten

Gefle IF Fotboll och UN Women Sverige har skrivit på ett samarbetsavtal för att aktivt och gemensamt arbeta med jämställdhetsfrågor genom FN:s globala initiativ HeForShe.
-
Vi hoppas och tror att vårt gemensamma arbete med att förändra attityder, beteenden och normer bidrar till ett mer jämställt samhälle fritt från våld och diskriminering, säger Christina Knight på UN Women Sverige.

HeForShe startades 2014 för att engagera fler män och pojkar i arbetet med jämställdhet; mot våld, diskriminering och orättvisor som drabbar kvinnor och flickor. Initiativet utgår från att pojkar och mäns engagemang är direkt avgörande för att jämställdhet ska uppnås och att jämställdhet gynnar alla – socialt, politiskt och ekonomiskt – oavsett könsidentitet. Världen över arbetar företag, regeringsföreträdare, civilsamhället, universitet, skolor och idrottsföreningar med HeForShe som plattform för att stärka och utveckla jämställdheten inom just sitt område.

- Vi på UN Women Sverige är mycket glada att Gefle IF Fotboll har valt att bli HeForShe. Det är otroligt viktigt att fler aktörer inom idrotten tar steget och aktivt arbetar med jämställdhetsfrågor. Vi hoppas och tror att vårt gemensamma arbete med att förändra attityder, beteenden och normer bidrar till ett mer jämställt samhälle fritt från våld och diskriminering, säger Christina Knight på UN Women Sverige.

– Gefle IF Fotboll och UN Women Sverige har samma grundläggande värderingar om alla människors lika värde. Idrotten är en viktig och relevant plats för arbete med och diskussioner kring jämställdhet och normer - hur beter vi oss mot varandra, på plan, i omklädningsrummen och på träningspassen?  Vi är övertygade om att vårt gemensamma arbete med att förändra attityder, beteenden och normer bidrar till ett mer jämställt samhälle fritt från våld och diskriminering. Detta ligger helt i linje med vårt CSR-arbete ”Ett bättre Gävle” där vi har som mål att öka jämlikheten i samhället, berättar Daniel Kraft klubbchef Gefle IF Fotboll

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram