Ny sen kvittering av GIF

Gefle stod för en mycket fin prestation idag på Gamla Ullevi och det resulterade också i en poäng. Tack vare mål från båda mittbackarna och kvittering i matchens sista minut så slutade matchen 3-3.

Första halvlek

Gefle fick en drömstart på matchen med ett tidigt ledningsmål. Även om hemmalaget tidigt kopplade greppet och skapade någon halvchans så var det en avvaktande start på matchen. Men i sjunde matchminuten exploderade det när Simon Skrabb nickade in 1-0. Anfallaren fick till en förvånansvärt hård nick på ett inlägg från Johan Bertilsson och Alvbåge i hemmalaget hade ingen chans att rädda. Det var alltså de två poängkungarna som gav GIF ledningen tidigt.

Änglarna svarade med att öka trycket direkt och pumpade in ett antal inlägg minuterna efter målet. Vid ett av dem fick Jacob Ankersen ett drömläge där Rauschenberg blockerade bollen och räddade förmodligen en snabb kvittering. Just kanterna visade hemmalaget vara deras farligaste väg fram mot Gefles straffområde. För trots att båda yttermittfältarna ofta rörde sig in mot mitten så fanns det alltid en ytterback som fyllde luckan på kanten. Det var alltså mycket folk att hålla koll på i försvarsspelet för gästerna.

Matchbilden blev också allt mer cementerad ju längre den första halvleken led och GIF fick ägna det mesta av energin till att hålla bollen borta från det egna straffområdet. Oftast var det inlägg som man var tvungen att ta undan och det gjorde mittbackarna ofta bra. Men när det återstod tre minuter av halvleken kom kvitteringen och då var det såklart på ett inspel. Ytterbacken Emil Salomonsson var kvar i straffområdet efter en fast situation och nådde först på ett inspel från höger. Det var också det sista som hände i första halvlek.

Andra halvlek

GIF började andra halvleken piggt och skapade tidigt ett flertal situationer i straffområdet. Efter drygt fem minuter vaknade hemmalaget till för att återigen ta tag i matchbilden. Tyvärr blev det också i den andra halvleken ett tidigt mål och den här gången var det hemmalaget som gjorde det. Danske Søren Reiks förvaltade ett en mot en-läge i straffområdet på ett imponerande sätt när han tryckte 2-1 vid första stolpen.

Göteborg behöll trycket även efter sitt ledningsmål men det var inte samma jobbiga matchbild som under matchens första halva. GIF kunde hålla kvar bollen lite längre stunder på offensiv planhalva men det var utan att skapa några rejäla chanser. Istället fortsatte hemmalaget att skapa ett par heta möjligheter och två gånger om var det yttermittfältaren Jakob Ankersen som agerade avslutare. Först skruvade han bollen i stolpen från en position utanför straffområdet när han vek in  från sin yttermittfältsplats. Bara minuter senare fick dansken ett dubbelläge i straffområdet men Andreas Andersson bjöd på två räddningar som höll högsta kvalité.

Istället för att tappa matchen helt fick GIF i 70e matchminuten ett drömläge att ta sig tillbaka. Dioh Williams bjöd på en magisk soloprestation där han fintade bort två försvarare och målvakten innan han blev nerdragen vid öppet mål, både straffen och det röda kortet var givet. Från elva meter gjorde Rauschenberg inga misstag och därmed var det kvitterat.

Matchbilden ändrades efter målet och utvisningen. Gefle kunde lyfte upp sina positioner rejält man kunde ta över något. Hemmalaget svarade med snabba omställningar som gjorde att GIF inte kunde fokusera fullt ut på att försöka få till ett ledningsmål. Mycket på grund av att de två danskarna Rieks och Ankersen var kvar på planen vilket visade sig vara för tufft för Gefle. I matchminut 80 kunde nämligen den förstnämnda bryta igenom till vänster inne i straffområdet och slå in bollen till Ankersen som från en meter kunde nicka in bollen. Göteborg såg alltså ut att ta med sig alla tre poängen den här kvällen.

Men var det någon som trodde Gefle skulle ge upp så fick man rejält fel. I matchens sista skälvande minuter dök kvitteringschansen upp. På en frispark till vänster flyttade man fram allt som fanns och i straffområdet nådde Joshua Nadeau högst. Ytterligare ett upphämtat underläge alltså och laget vägrar ge upp chanserna till att fixa en kvalplats.

Det var GIF-tränare med blandade känslor som lämnade Gamla Ullevi den här kvällen:

Trots deras sena ledningsmål kommer vi igen ändå och jobbar stenhårt i 90 minuter. I och med att de gör att så pass sent mål får vi vara nöjda med en poäng men det är klart att man ville ha mer när vi är en man mer sista tjugo minuterna.

Matchfakta

IFK Göteborg – Gefle IF 3-3 (1-1)

0-1 Skrabb 7´

1-1 Salomonsson 43´

2-1 Rieks 53´

2-2 Rauschenberg 70´

3-2 Ankersen 81´

3-3 Nadeau 93´

Bollinnehav

IFKG: 53

GIF: 47

Avslut

IFKG: 20

GIF: 6

Hörnor

IFKG: 4

GIF: 4

Varningar 

IFKG: Eriksson 30´ Ankersen 86´

GIF: Nilsson 79´

Utvisningar:

IFKG: Petterson 70´

GIF:

Publiksiffra: 8144

Domare: Johan Krantz, Uppsala

Gefle IF

Andreas Andersson – Jesper Florén, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Jacob Ericsson (Bååth 80´) – Jonas Lantto, Robin Nilsson (K), Kwame Bonsu (Oremo 64´), Johan Bertilsson – Dioh Williams (Bellander 78´), Simon Skrabb

Ersättare: Emil Hedvall, Simen Rafn, Johan Oremo, York Rafael, Anders Bååth, Kevin Persson, Emil Bellander

IFK Göteborg

John Alvbåge – Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr (K), Thomas Rogne, Scott Jamieson – Jacob Ankersen, Tom Petterson, Sebastian Eriksson, Martin Smedberg-Dalance (Sabah 82´) – Søren Rieks, Elias Mar Omarsson (Hysén 73´)

Ersättare: Tobias Hysén, Pontus Dahlberg, Hjalmar Jónsson, Lawson Sabah, Benjamin Zalo, Adam Johansson

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram