Ny huvudtränare för Gefle IF Fotbolls herrlag
2020-01-27

Gefle IF Fotboll håller måndag klockan 17:00 en presskonferens för att presentera vår nya huvudtränare för herrarnas A-lag, Mikael Bengtsson. Mikael kommer utöver uppdraget som huvudtränare även ha det övergripande sportsliga ansvaret i föreningen.
Kontraktet är skrivet på 1+1 år och första arbetsdagen blir imorgon tisdag.

Mikael Bengtsson är en 43-årig fotbollstränare från Sundsvall med erfarenhet som tränare från både dam- och herrsidan samt arbete med GIF Sundsvalls akademi och har därmed stor erfarenhet av att utveckla unga spelare. Han har dessutom varit assisterande förbundskapten för pojkar födda 99 under ett par år. Mikael har också varit assisterande tränare i Allsvenskan åt GIF Sundsvall under hösten 2017.
I tillägg till det har han också arbetat med scouting och videoanalys. Under två år arbetade Mikael som tränare för Hudiksvalls FF och tog laget till en andra plats i division 2 samt kvalade om en plats till division 1.

Mikael Bengtsson har fru och två barn (11 och 16 år) och familjen kommer att bo kvar i Sundsvall medan Mikael kommer ha en övernattningslägenhet i Gävle. Mikael är en trygg och stabil ledare med en stark passion för fotbollen och för att utveckla talanger.

 

Micke, hur känns det att vara klar för Gefle IF?

Fantastiskt bra! Det är en ära att få komma in i denna ärorika förening!

Vad är din uppfattning och intryck av Gefle som klubb?

För att vara en Div 1 klubb så är det en mycket proffsig klubb och man märker att Gefle har många saker på plats. Jag kom ner idag och träffade personalen och dom på kansliet och kände direkt att jag har kommit till en varm och trevlig miljö!

Vad är din fotbollsmässiga filosofi?

Jag vill att mina spelare ska få en så stor kunskap om fotboll som möjligt och att dom hela tiden känner att dom utvecklas och jag vill att spelarna är lojala och spelar för varandra, då tror jag att individen även kommer må bra och utvecklas.

Hur skulle du beskriva dig själv som tränare och person? Hur tror du att dina erfarenheter kommer hjälpa dig att klara detta uppdrag?

Jag är väldigt passionerad och noga med det jag gör. Jag tycker också att mötet med människor är väldigt viktiga. Min erfarenhet som ungdomstränare och damtränare samt tiden i GIF Sundsvall kring A-laget har gett mig en bred syn på saker. De erfarenheterna och kunskaperna som jag fick i de uppdragen hoppas jag att jag ska kunna bidra med till laget och klubben.

Vad är din åsikt om Gefles trupp i nuläget?

Jag har ingen jättekoll på spelartruppen just nu men jag har försökt att titta på lite matcher från förra året och det jag har sett så finns det en del saker i spelet som jag gillar. Sen är ju truppen lite för liten så några spelare till behövs.

Vad blir den största utmaningen och vad är din förhoppning inför framtiden?

Först så tycker jag att vi måste börja vart vi är, det vill säga att vi klarade oss precis i Div 1 Norra. Så det vi måste börja med är att utveckla oss från den nivån vi är i nu och hela tiden bli bättre, men på kort sikt så är det att vi känner att vi tillsammans går åt samma håll och vill samma saker, på lång sikt så vill jag att vi bygger upp en identitet både för spelet och spelarna, som Gefle IF kan vara stolta över och förhoppningen är att vi samtidigt får med oss dom sportsliga resultaten som vi vill ha

 

Andreas Dahlén, tf sportsligt ansvarig i Gefle IF:

Det är en tränare med lång och gedigen erfarenhet från flera olika roller inom fotbollen som vi lyckats knyta till oss. För oss var det viktigt att processen fick ta tid och bli rätt snarare än att hasta igenom något. Med Mikael får vi en kompetent ledare vad gäller såväl det taktiska som bitarna runt om kring. Att han dessutom har en bakgrund med att utveckla unga talanger individuellt ser vi som mycket positivt då vi har en relativt ung trupp i kombination med unga killar från vår egen akademi som knackar på dörren till A-laget.
Att Mikael kommer ha ett övergripande ansvar över den sportsliga verksamheten är också baserat på hans profil. Vi är väldigt hoppfulla om vad detta kan innebära både på lång och kort sikt

 

Redan nu på lördag kommer du få chansen att träffa vår nya huvudtränare i restaurangen på Gavlevallen klockan 12:00 innan träningsmatchen mot Sirius som startar 13:00.

Vi hälsar Mikael varmt välkommen och önskar honom stort lycka till i föreningen!

 

Text: Markus Löf, Sebastian Zettergren

Bild: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram