Ny huvudtränare för damlaget!

Sara Frykland ny huvudtränare i Gefle IF FF dam.

Gefle IF fotboll har idag tecknat ett avtal med Sara Frykland som huvudtränare för damlaget.

-Vi får en skicklig och lovande tränare med stora ambitioner och som därtill brinner för uppgiften att fortsätta att utveckla spelarna och spelet i Gefle IFs damlag, säger sportansvarig i Gefle IF FFs styrelse Andreas Dahlén. Vi ser Sara som en viktig pusselbit i den satsning som vi nu gör tillsammans med Hille IF på vårt damlag och vi har valt Sara Frykland för att vi verkligen ser en tränare som besitter stor kompetens och engagemang att utveckla fotbollen i vår förening.
Sara Frykland är född och uppvuxen i Härnösand men kommer senast från Skellefteå där hon har haft uppdrag i Myckle IK som huvudtränare för både dam- och herrlaget. Den gångna säsongen avancerade sig Myckle IKs damlag, med Sara i tränarstaben, till en serieplats i Division 1 Norrland 2020.

- Jag ser verkligen fram emot att få komma till en förening som Gefle IF FF där jag får möjligheten att fortsätta utveckla min spelidé och framförallt mitt ledarskap, säger Sara Frykland. Min fotbollsfilosofi grundar sig i att vi som lag måste våga äga boll, ha ett distinkt försvarsspel och ett kollektivt anfallsspel.

Sara Frykland har gått Tränarprogrammet på Gymnastik- och Idrottshögskolan i Stockholm med inriktning Fotboll. Hon har även gått flera steg av Svenska Fotbollförbundets tränarutbildningar och hon kommer, som ett led i samarbetet mellan Gefle IF FF och Hille IF, också ha tränarutvecklingsuppdrag i de båda föreningarna.

-Vi ser den här rekryteringen som ett led i vår satsning på fotbollen i Gävle och Sara kommer att arbeta heltid med fotboll inom ramen för sitt uppdrag hos oss, säger Malin Rogström ordförande i Gefle IF FF, och det är förstås betydelsefullt att vi kan göra det här i vår gemensamma satsning med Hille.

Sara Frykland tillträder rollen som huvudtränare för Gefle IF FFs damer i början av januari 2020.

Styrelsen Gefle IF fotboll

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram