Ny assisterande tränare till herrlaget 2022
2021-12-03

Sören Ericson går in som ny assisterande tränare i herrlaget säsongen 2022.

Sören, berätta lite om varför du väljer att ansluta till Gefle IF.

- Jag har jobbat med fotboll som tränare och ledare i snart 35 år och brinner fortfarande för det. Under en ganska stor del av den tiden har jag fått lära känna och jobba med Micke Bengtsson i SDFF och GIF Sundsvall så när Micke kontaktar mig och frågar om jag skulle vilja jobba med honom igen var det inte svårt att svara ja på den frågan!

När det dessutom handlar om att få representera en för mig så stor och etablerad klubb i svensk fotboll som Gefle IF, då blev valet ännu enklare!

Berätta lite om dig själv och vad du gjort tidigare i din karriär.

- Jag är en idrotts människa rakt igenom och som jag sa, så är det fotboll som har varit och är min stora passion. Jag har iofs spelat och varit bandytränare på elitnivå, men det är en liten parentes i min karriär. När det gäller fotboll så har jag haft tur att få jobbat med det på många nivåer, på herr/senior från div 6 ända upp till Allsvenskan! På dam/senior är det som högst i Elitettan. Jag har även jobbat en del inom tipselitverksamheten i GIF Sundsvall.

För de flesta här i Gefle IF så är jag nog mest känd som Cristoffer ”Våfflans” pappa. Jag nämner det, då jag utifrån vad jag nämnt som mina idrottsliga meriter är mest stolt över att vara just Cristoffers pappa!

Vilka förväntningar har du på säsongen 2022?

- Mina förväntningar ligger främst på mig själv, och då tänker jag på att jag ska kunna vara det stöd som framförallt Micke vill ha. Att kunna bidra med MIN erfarenhet och kunskap så att det bidrar till att spelare, ledare och alla som jobbar med sporten känner att man går framåt och utvecklas!

 

Micke Bengtsson, huvudtränare i Herr. Varför har du valt att rekrytera Sören Ericson?

-Att få in Sören som assisterande tränare kommer betyda mycket för laget och klubben för att utvecklas i rätt riktning. Sören är en person och ledare som varit aktiv på högsta nivån i Sverige och har en likvärdig ledar- och fotbollsfilosofi som vi vill ha i Gefle IF. Jag har haft förmånen att arbeta med Sören tidigare i min karriär och vet att vi kompletterar varandra väldigt bra, både på och utanför planen. Det här är ett väldigt bra nyförvärv inför 2022!

 

Varmt välkommen till Gefle IF Sören!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram