Nils Eriksson förlänger!
2020-12-22

Nils Eriksson skriver nytt kontrakt med Gefle IF!

20-åriga backlöftet Nils Eriksson skriver nytt kontrakt som sträcker sig över två år med klubben.
- Jag är klar med operationerna och siktar på att komma tillbaka som en ännu bättre fotbollsspelare säsongen 2021, säger Nils Eriksson.

Nils är fostrad i GIF Sundsvall och var en av lagets yngsta spelare när han tidigt tog klivet upp i Sundsvalls U21-lag. Han var nära ett A-lagskontrakt med GIF Sundsvall redan i Allsvenskan och tog en plats i truppen under 2019. Inför 2020 tog nye tränaren i Gefle IF, Mikael Bengtsson, med sin tidigare adept söderut. På grund av skada vart det dock bara två framträdanden i seriespel under året, där han dock visade prov på väldigt fina kvalitéer.

Grattis till nytt kontrakt Nils! Hur såg processen ut, fanns det några alternativ?
- Nej det var egentligen inget snack, jag har trivts grymt bra här och vill utan tvivel vara med och fortsätta resan på väg uppåt, så det var inga konstigheter.

Du har ju vart skadad stora delar av året, hur ser formen ut nu?
- Den blir bättre och bättre. Jag var skadad redan när jag kom till Gefle IF och det har jag kämpat med under året. Nu är jag nyopererad och kommer påbörja min rehabilitering i början på det nya året.
Målet är att vara spelklar när säsongen drar igång.

Ni skrev ett avtal som sträcker sig över två år, hur ser du på det?
- Kontraktslängden på två år känns skönt, det innebär att jag inte behöver stressa mig igenom min rehabilitering för att ”bevisa något”. Jag ska bli 100% återställd och sedan komma tillbaka som en bättre fotbollsspelare.

Några tankar inför den kommande säsongen?
- Det ska bli riktigt spännande, jag tycker att Micke har gjort ett bra jobb med lagbygget och jag tror vi kommer ha ett väldigt intressant lag när serien startar.
Vi ska bara fortsätta utvecklas i Mickes spelidé och fortsätta arbeta med vår gruppdynamik.

Mikael Bengtsson, huvudtränare Gefle IF herrar.

Fanns det några tveksamheter från din sida givet Nils skadehistorik?
- Nej, egentligen inte. Han kom till oss skadad och har dragits med det under året. Nu är det åtgärdat med operation och vi kan på allvar arbeta för att få tillbaka honom i matchform till säsongen.
Jag var tydlig med min önskan att skriva ett längre kontrakt än en säsong med honom för att ge honom en chans att komma tillbaka i sin gamla form, så pass mycket tror jag på honom.

Du har ju haft honom tidigare, vad kan du säga om hans högstanivå till de som inte sett Nils spela?
- För det första var han extremt tidig i Sundsvalls U21-lag, runt 16–17 år. Redan då höll han en ovanligt hög nivå. Han var nära att ta ett A-lagskontrakt då Sundsvall var i Allsvenskan vilket vittnar en del om hans kapacitet. Med kontinuitet och träning kommer han att bli en väldigt viktig spelare för oss, det är jag övertygad om.

När räknar ni med att ha Nils Eriksson tillbaka i spel?
- Vi hoppas och tror att han kommer kunna börja vara med på planen fullt ut i mars.
Tillbaka i spel är svårt att säga, det beror helt på hur rehab träningen under våren går men om allt går som det ska konkurrerar han om en plats i början av säsongen.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram