Niclas Hedström förstärker ledarstaben i damlaget: "Klubbens ambitioner var lockande"
2024-07-03

Gefle IF kan i dag meddela att ledarstaben runt damlaget utökas ytterligare. Niclas Hedström kliver in i rollen som assisterande tränare, en roll med ansvar för utvecklingen av videoanalys.

Det hänger ihop med mitt ledarskap, säger han om rollen i sitt nya uppdrag.

Han valde att lämna Sandvikens IF tidigare under säsongen och har i tre dryga veckor varit utan klubb.

Men i dag står det klart att Niclas Hedström är klar för Gefle IF, nu dock inte som huvudansvarig utan i en assisterande roll som tillsammans med Marcus Larsson, Henrik Isaksson och Jessica Utter i redan befintlig ledarstab ska leda laget under höstsäsongen.

– Det känns bra och verkligen som rätt beslut. Jag fick kontakt med (Daniel) Kraft efter min uppsägning i Sandviken och fick en bra känsla av det klubben kunde erbjuda. Vi har haft en bra dialog som gjort att det gått ganska fort. Men allt känns bra, säger han.

Vad väckte ditt intresse med rollen?

– Man är ute efter att utvecklas, bli bättre hela tiden. Klubbens ambitioner var lockande, samt att komma till en stab som redan fungerar bra. Det känns inspirerande att få möjligheten att hjälpa till att fortsätta bygga vidare och utveckla allt man redan gjort.

Titeln är assisterande tränare med arbetsbeskrivningen att utveckla videoanalysen. Ett område som Hedström verkligen tycker om.

– Det hänger ihop med mitt ledarskap. Jag tycker inte om att bara chansa, utan vill skapa förståelse, säger han och fortsätter:

– Att komma fram till saker, varför någonting sker i spelet. Att vara förberedd och analysera till exempel motståndare före en match, men även det egna spelet och kunna förändra under en match och analysera för slutsatser efter en match. Min förhoppning är att bidra till att utveckla det i samband med användandet av video i våra analyser. Det kommer vara stort fokus för egen del.

Du har sett Gefle IF från en annan sida tidigare, vilken är din uppfattning av laget?

– Ett starkt lag i många aspekter som varit en tuff motståndare att möta. De har spelat en relativt rak fotboll med mycket fysik och snabbhet. Jag hoppas det kommer att fortsätta. Jag vill bara komma in och hjälpa till att bygga vidare, inte förändra något stort alls.

Han erkänner att förra helgens derby var oundvikligt att följa med tanke på hans kopplingar till båda klubbarna numera.

Ett möte som slutade med en historisk första derbyseger i seriesammanhang för Gefle IF efter en stark insats och ledning hela matchen. Som ni alla redan vet slutade det till sist med en 21-segr efter mål inskickade av Felizia Edström och Sandra Törnros.

– Glamorös var kanske inte matchen, men derbyn är inte så ofta det. Jag tycker att Gefle stod för en bra insats. Man är solida defensivt och spetsiga i sina anfall. Jag tycker man faktiskt hade kunnat gjort något till framåt och vinner till slut rättvist ändå.

Team TG har efter en stark vårsäsong kopplat ett ordentligt grepp om seriesegern. Men faktum är att GIF-damerna är första lag bakom suveränen efter framför allt ett väldigt bra avslut före uppehållet. Ett inspirerande läge att kliva in i för Niclas Hedström.

– Det blir väldigt roligt att kliva in i efter uppehållet. Serien är tajt och många lag slåss om topplaceringarna. Vi ska fortsätta med allt som varit bra under vårsäsongen, vilket är flera saker. Men förhoppningsvis även spetsa till vissa olika delar som kan bli bättre.

Daniel Kraft är nöjd med förstärkningen till ledarstaben och klubbchefen väljer att kommentera det hela med följande ord:

– Jag är glad att vi kan förstärka ledarstaben kring damlaget och fortsätta vår satsning. Det blev intressant direkt när Niclas blev tillgänglig med tanke på hans kunskap, erfarenhet och vilja att fortsätta utveckla sitt ledarskap. Hans roll är att vara assisterande tränare för damlaget men även med uppgiften att utveckla vårt arbete med användandet videoanalys i verksamheten framöver.

Niclas Hedström börjar sitt uppdrag den 1/8 och finns med när damlaget åter startar seriespelet om drygt fyra veckor.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram