Mikael Bengtsson inför mötet med Sirius: "Vi har tagit steg i offensiven"
2024-03-12

I helgen besegrades Vasalund med klara 3–0 och redan under onsdagseftermiddagen väntar IK Sirius i nästa träningsmatch. En match som Mikael Bengtsson kommer till med flertalet bra svar från senast, men även ett orosmoln i form av frånvarolistan.

– Olyckligt med så många skador i en intensiv matchperiod, säger han.

Redan inför matchen mot Vasalund var listan av frånvarande spelare lång. När matchen var avblåst hade visserligen laget som spelat imponerat och vunnit med klara segersiffror i form av 3–0, men samtidigt sett Nils Eriksson och Antonio Yakoub tvingats kliva av.

Spelmässigt en bra insats och försäsongens andra vinst, men samtidigt fler skador. Av den anledningen är det en både tillfreds, men även lite oroad Mikael Bengtsson tre dagar efter.

– Jag tycker att många delar i matchen är riktigt bra. Vi har tagit steg i offensiven och trycker ner Vasalund i långa stunder och spelar med en hög hastighet och en bra kvalité. Det syntes verkligen att lagen tillhör två olika serier, säger han och fortsätter:

– I andra halvlek blir det annorlunda efter skadan. Vår mentala närvaro försvinner, vilket är helt förståeligt men synd. Det är olyckligt med många skador i en intensiv matchperiod.

Angående statusen kring Nils Eriksson och hans skada finns en skaderapport att läsa här.

Men faktum är att frånvarolistan är något som ställer till en hel del, inte minst med tanke på att herrlaget är inne i en tuff vecka med hela tre stycken träningsmatcher på sju dagar.

– Vi bokade in dessa tre matcher tidigt med en förhoppning om att alla skulle få speltid inför sista träningsmatchen nästa helg. Men helt klart blir det olyckligt när många inte finns tillgängliga. Få spelare, men tuff belastning. Vi måste se över hur det kan lösas.

Vilka är inte tillgängliga i nuläget?

– Niclas Håkansson, Christoffer Aspgren, Nisse Eriksson, Anton Lundin och Antonio Yakoub är alla skadade. Philip Ekman är krasslig och tränade inte heller med laget i dag.

En skadeskjuten trupp tar alltså emot Sirius i en träningsmatch under morgondagen. Exakt som i flera av våra senaste matcher finns ett antal P19-spelare med i matchtruppen.

Och efter en bra insats sist är Bengtsson tydlig med förhoppningarna inför matchen:

– Målet är att fortsätta få ihop alla delarna i vårt spel. Prestationen rent offensivt var extremt bra långa stunder i helgen. Jag vill se att laget kan ta med det och bygga vidare. Försvarsspelet testades inte så mycket sist, men blev bättre och bättre i cupspelet.

MATCHINFORMATION

Plats: Gavlevallen

Tid: 13.00

TV: Gefle Dagblad & Arbetarbladet

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram