Mikael Bengtsson förlänger med Gefle IF - huvudtränare i Superettan
2022-11-24

Arbetet inför återkomsten till elitfotbollen fortsätter. Nu står det klart att Mikael Bengtsson kommer att leda klubben även nästa säsong. Succétränaren har förlängt.

- Vi har byggt någonting väldigt bra, säger han.

Mikael Bengtsson har tränat vårt herrlag sista tre åren. 2020 var hans första i klubben och blev säsongen när spelet verkligen stabiliserades. 2021 byggde man vidare och tidigare i höstas fick föreningen fira seriesegern. Vi kan nu fira att vår huvudtränare förlängt två år.
– Egentligen har beslutet varit enkelt. Min ambition har varit att stanna här, eftersom det arbete som varit i många år inte är färdigt. Jag trivs väldigt bra i klubben, säger Bengtsson.
Han talar vidare om resan som laget och föreningen har gjort och hans känslor för klubben:
– Gefle betyder väldigt mycket. Under alla mina säsonger har förtroendet varit enormt och stöttningen har varit enorm. Det bygger en stark känslomässig relation. Det skulle inte vara lätt att lämna klubben. Av den anledningen känns det fantastiskt att fortsätta arbetet 2023.

Dina tankar inför nästa säsong?
– Motiverande, utan tvekan. Vi ska spela elitfotboll och mycket förändras. Kraven blir högre, men vårt arbete har varit för detta. Vi har byggt någonting väldigt bra, men är inte klara än.
– Jag söker utbildningen som krävs i elitfotbollen. Tanken är att börja det nästa säsong.

Bengtsson får nästa säsong lite avlastning i arbetet av Andreas Dahlén, som i sin roll som sportchef har nära samarbete med ledarstaben. Bengtsson lyfter rekryteringen som viktig när utmaningarna blir större i Superettan och tror att samarbetet kommer att funka bra.
– Vi har en bra relation. Andreas har varit delaktig i arbetet i sin styrelseroll. Det känns bra.

Det tycker även Andreas Dahlén, som varit med i arbetet kring att lösa tränarfrågan och är mycket nöjd att herrlaget för fjärde säsongen i rad kommer att ledas av Mikael Bengtsson.
– Vårt förstahandsval hela tiden. Kontinuiteten är viktig och i hans ledarskap ingår det. Micke har gjort ett stort arbete med klubben i tre år. Det känns bra, säger Andreas Dahlén.

Vi längtar till 2023 – tillsammans med Mikael Bengtsson!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram