Matchrapport: Team TG – Gefle IF 0-3 (0-2)
2019-09-09

Matchrapport: Team TG – Gefle IF 0-3 (0-2)

 Tid: 2019-09-08, kl 16:30

 Plats: Umeå Energi Arena SOL

Domare: Admir Hasanbegovic

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Persson, Norén, Lohikangas, Nilsson, Ranera, Kalabane, Sandlund, Faiqi, Rojas, Fernandes

 

Sammanfattning

 

Första halvlek

0-1 (3´) Gefle fick en drömstart i matchen när Rojas tre minuter in plockade upp bollen högt upp i banan och fick till ett kvickt avslut som letade sig in i det högra hörnet av målet.

Gefle fick en stor självförtroendeboost av det tidiga målet och fortsatte äga bollen mycket och fick positiv energi till att hålla uppe ett aggressivt press-spel för att återerövra bollen snabbt varje gång Team TG hade bollen.

Team TGs försvar hade stora problem med att hantera Gefles raka anfallsspel och bland annat hade Faiqi en farlig chans när han skar in banan från vänsterkanten och skickade iväg ett skott som gick tätt utanför det högra krysset.

0-2 (20´) Gefle fick en omställning efter tjugo minuter spelade när Rojas spelade fram Fernandes på högerkanten som tog en sprint in mot boxen och sedan slog en diagonal boll in mot Faiqi som sedan riktade in bollen i mål från nära håll och utökade Gefles ledning.

Team TG lyckades inte skapa mycket i chansväg men samtidigt fortsatte lägena dugga tätt för Gefle och däribland hade Fernandes ett skott i ribban.

Hemmalagets första farliga chans kom strax innan paus efter ett skott över av Team TG efter en krånglig situation i boxen. Men ställningen 0-2 till Gefle stod sig till paus.

 

Andra halvlek

Matchbilden i början av den andra halvlek såg ut att fortsätta i samma spår som i den första halvleken då Fernandes i inledningen hade ett skott som Team TGs målvakt gjorde en jätteräddning på.

Efter halva andra halvlek så fick Gefle en kontring där flera spelare följde med upp och Rojas passade Faiqi rätt över planen till vänsterkanten som sedan fick till ett farligt skott som dock gick i ribban och studsade rakt ner i marken och ut ifrån målet.

0-3 (68´) Efter ännu en kontring för Gefle så gjorde Rojas inte några misstag när han ställdes fri efter en passning av Fernandes och sedan rundade målvakten och enkelt placerade in bollen i ett öppet mål.

Målet gjorde att Team TG sannolikt tappade hoppet om någon poäng denna dag och det blev inte någon tydlig slutforcering från hemmalaget

Tränaren Marcus Bengtsson valde med cirka en kvart kvar av matchen att byta in lite friska ben när Berggren, Mattsson och Haaranen fick chansen att spela den återstående delen av matchen.

Gefles tredje skott i målställning kom på tilläggstid när Rojas från en kontring var ytterst nära att sätta dit fyran för bortalaget men lobben tog i den vänstra stolpen.

Resultatet blev en 0-3 seger för Gefle.

 

Målskyttar:

1-0 (3´) Rojas

2-0 (20´) Faiqi (Assist: Fernandes)

3-0 (68´) Rojas (Assist: Fernandes)

 

Gula kort Gefle IF

Byten Gefle IF

76’ Kalabane ut, Haaranen in

81’ Fernandes ut, Mattsson in

81’ Faiqi ut, Berggren in

Skott på mål

Gefle IF: 7

Team TG: 2

Hörnstatistik

Gefle IF: 2

Team TG: 2

(Statistik av Svenska fotbollförbundet)

Text av: Markus Löf

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram