Matchrapport: Rimbo IF - Gefle IF 2-1 (2-0)
2019-05-12

Ny tuff match väntade Gefledamerna när de under lördagen åkte söderut för att möta Rimbo IF. Efter mycket kamp på den något mindre naturgräsplanen slutade matchen 2-1 till hemmalaget där Ida Pettersson stod för Gefles reduceringsmål.

Gefle kom laddade till IP Arkadien och omgång fem av damernas division 1 Norra Svealand mot Rimbo. Gefle fick en bra inledning av matchen och var till stora delar det spelförande laget.

Fortsättningen av halvleken blev dock inte lika rolig när hemmalaget drog ifrån med två snabba mål under en olycklig period genom bolltapp på mittplan som ledde till omställningar.

  • Det som skiljer lagen åt i första halvlek är viljan i de båda straffområdena, de bokstavligen trycker in två bollar och där känns de mycket hetare än oss, säger tränare Tomas Axlund.

Den andra halvleken bjöd på fortsatt hård kamp på naturgräset med böljande spel i båda spelriktningarna och ett stundtals himmelsblått spelmässigt initiativ. Det nu något mer framåtlutade spelet gav också Gefle en reducering i den 59:onde matchminuten. Efter en hörna sköt Ebba Gavlén i ribban och på den efterföljande returen lyckades Ida Pettersson skapa lite spänning i matchen med sitt reduceringsmål.

Efter reduceringen fortsatte Gefle att jaga en kvittering men de riktigt heta målchanserna uteblev och Rimbo vann därmed matchen.

Nästa helg väntar spel hemma på Gavlevallen igen när Bele Barkarby gästar. Lördag 18 maj klockan 15:00, hoppas vi ses!

Matchfakta:

Rimbo IF - Gefle IF 2-1 (2-0)

1-0 Michaela Johansson 22´

2-0 Michaela Johansson 30´

2-1 Ida Pettersson 59´

Startelva:

Tilda Keisu

Vanna Carlsten (82´), Gabrielle Wågström, Klara Spångberg, Wilma Gavlén

Jessica Westrin (62´), Lee Winroth, Ebba Gavlén, Karin Weinacht

Ida Pettersson, Emelie Bernhardsson (82´)

Ersättare: Lotten Fahlberg, Elin Björklund (82´), Clara Engstrand (62´), Lise-lotte Ronnerfors, Ninni Lang (82´).

 

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram