Matchrapport: GUSK - Gefle IF
2019-04-15

Det blev inte den start Gefle hade hoppats på när damernas division 1 Norra Svealand drog igång i lördags. 

Gefledamerna åkte till Uppsala för att i sin seriepremiär möta Gamla Uppsala SK på Lötens IP men fick där en oönskad start på matchen. GUSK gjorde både ett och två mål innan fem minuter var spelad och den tunga inledningen gjorde att Gefle aldrig riktigt hittade de spel man tänkt visa upp.

Det var såklart en blytung inledning som slog ikull det vi pratat om inför matchen, vi hann inte hämta oss efter 1-0 målet innan 2-0 kom. Däremot tycker jag att vi efter målen visade en grundkapacitet där vi inte föll ihop som ett korthus utan spelade vidare och jobbade för en reducering, något jag tycker är starkt gjort, inleder tränare Tomas Axlund.

Till den andra halvleken gjordes förändringar i laget och GIF gick för 2-1 men i reduceringsförsöket kontrade hemmalaget och utökade istället sin ledning till 3-0.

Vi gjorde förändringar till andra halvlek med förhoppning om en reducering men vi mötte ett bra lag som satte sina chanser samtidigt som vi inte gjorde en topprestation.

Innan domaren blåste av matchen gjorde GUSK även 4-0 vilket blev matchens slutresultat.

Vi presterade inte som vi hade hoppats på men det är något vi tar lärdom av. Nu  fokuserar vi på och ser fram emot hemmapremiären mot Sollentuna, avslutar Axlund.

Härnäst väntar alltså hemmapremiär, måndag den 22 april klockan 14:00 tar Gefle emot Sollentuna FK! Välkomna till Gavlevallen!

Matchfakta:

1-0 Sanna Öhlund 3´

2-0 Emmali Nordengrim 4´

3-0 Hanna Sjöström 48´

4-0 Emmali Nordengrim 52´

Startelva:

Tilda Keisu

Vanna Carlsten (46´), Gabrielle Wågström, Klara Spångberg, Elin Björklund (46´)

Ebba Gavlén, Lee Winroth (83´), Julia Wahlund (65´), Karin Weinacht

Emelie Bernhardsson, Ida Pettersson (65´)

Ersättare: Lotten Fahlberg, Wilma Gavlén (65´), Jessica Westrin (46´), Clara Engstrand (46´), Julia Planeskog (65´) och Wilma Johansson (83´)

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram