Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Linus Sahlin, Amadou Kalabane, Kevin Persson, Albin Lohikangas, Tshutshu Tshakasua, Erik Granat, Sebastian Sandlund, Gustav Nordh, Jacob Hjelte, Leo Englund

Varningar Gefle: Kevin Persson (88’), Tim Markström (90+7’)

Hörnor: 2-14

Varningar: 2-0

Sammanfattning

Första halvlek

Matchbilden i början av matchen präglades av tuffa närkamper och ett ställningskrig där båda lagen försökte få kontroll på matchbilden och två väldigt alerta försvar som inte tillät många möjligheter att uppstå åt något håll.

Sandviken ägde bollen en del i slutet av halvleken men åstadkom inte många chanser av farlig karaktär förrän precis innan paus när Naeem Mohammed tog sig in i straffområdet och försökte chippa in bollen över Tim Markström. Men Amadou Kalabane stod på rätt ställe framför målet och nickade bort bollen.

Ställning i halvtid: 0-0.

Andra halvlek

Mål 1-0 Gefle IF (53’) Amadou Kalabane slår en långboll upp på Leo Englund som tar ner bollen i straffområdet, bollen letar sig sedan till Jacob Hjelte som får till ett perfekt skott i steget med vänsterfoten som går vi marken in i det högra hörnet av målet och gör ett blytungt mål för hemmalaget.

Gefle inriktade sig mer på att försvara i den sista halvtimmen av matchen och visade en stor kämparvilja och koncentration i situationerna.

Sandviken ångade på i slutet med mycket bollinnehav men de lyckas inte nå fram i den sista tredjedelen. Det man nådde fram till offensivt var främst hörnor och inlägg. Den största möjligheten kom på tilläggstid när bollen studsade flipperspel precis framför mål. Men bollen ville inte leta sig in.

Gefle lyckades spela av matchen och stänga igen bakåt och tog därmed alla 3 poängen.

Slutresultat: 1-0

Statistik av: Svenska fotbollförbundet

Text av: Markus Löf