Matchrapport: Gefle IF – Sandvikens IF 0-1 (0-1)
2019-06-16

Matchrapport: Gefle IF – Sandvikens IF 0-1 (0-1)

Tid: 2019-0615, kl 17:00

Plats: Gavlevallen

Domare:

Första halvlek

Matchen startade med att Gefle direkt tog tag i taktpinnen och visade tydligt att man ville diktera villkoren i matchbilden.

Första skottet på mål kom dock av Sandviken genom Leo Englund men Jake McGuire i Geflemålet gjorde en bra insats.

Gefle hade fortfarande greppet av matchbilden och kort där efter fick hemmalaget flera bra chanser att göra mål på genom skott av Engberg, Tanda och Fernandes men skotten gav inga resultat.

Bortalaget lyckades reda ut det spelmässiga underläget och i minut 34 tog sig Leo Englund igenom Gefleförsvaret efter ett missförstånd på Gefles högersida. Kalabane följde med och försökte störa Englund men bollen placerades dock in bakom McGuire och ställningen ändrades till 0-1.

Gefle var frustrerade att vara i underläge trots stort spelövertag och bortalaget var förståeligt nöjda med sin uddamålsledning i paus.

Ställningen var 0-1 efter första 45.

Andra halvlek

Början av andra halvlek var väldigt tajt och chansfattig då Sandviken satsade allt på att stänga ner ytorna vilket gjorde det svårt för Gefle att kunna spela sig igenom bortalagets mittfält.

Den största farliga chansen i första halvan av andra halvlek kom när Ranera sköt ett skott i muren på en frispark en bit utanför straffområdet.

Sandviken fortsatte stänga ner ytorna och Mackan bestämde sig i mitten av halvleken sig för att byta in Nilsson, Mattsson och Berggren för att få mer energi till den kommande slutforceringen.

Bortalaget fick en farlig kontring i minut 72 när Englund snodde åt sig bollen i ett farligt läge och kom fri mot en välplacerad McGuire som lyckades styra ut bollen till en resultatlös hörna.

Tillslut med en kvart kvar av matchen så började Gefles målchanser dugga tätt efter att hemmalaget drog in en växel till i spelet samtidigt som bortalaget hade svårigheter att hänga med i det snabba passningsspelet.

Rojas hade en möjlighet när han i minut 75 drog på ett hårt volleyskott men som seglade tätt utanför stolpen.

Med 4 minuter kvar av matchen så fick Julio Fernandes matchens bästa läge för Gefle när han mitt i straffområdet försökte sig på en cykelspark som blev hård och välriktad men Tim Markström i bortamålet lyckades rädda.

Gefles forcering fortsatte matchen ut och chanser kom genom Mattsson och Ranera i slutet men båda blev resultatlösa.

Sista läget fick Rojas men bollen ville inte in där heller så matchen slutade 0-1 till Sandviken efter en tuff och jämn match där Gefle styrde bollinnehavet i stora delar av matchen men där Sandviken stängde ner ytorna.

Målskytt:
34’ 0-1 Leo Englund (Sandviken)

Gula kort Gefle:
70’ Norén

Byten Gefle:
67’ Engberg ut, Nilsson in
74’ Ejerblad ut, Mattsson in
83’ Norén ut, Berggren in

Skott på mål
Gefle IF: 4
Sandviken: 2

Hörnor
Gefle IF: 4
Sandviken: 4

(Statistik av Svenska fotbollförbundet)

Text Markus Löf

Foto Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram