Matchrapport: Gefle IF FF - Malmö FF

I säsongens första tävlingsmatch på Gavlevallen fick Gefle en svår uppgift  då svenska mästarna Malmö FF stod för motståndet. Gefle fick också svårt att få stopp på Malmös offensiv och slutresultatet skrev till 0-3.

Gefle IF FF - Malmö FF 0-3 (0-2)

Startelvor:

Gefle IF FF:
Strömberg, Zarkovic, Björkman (86` Törnros), Gussman , Kralj, Bergmark Wiberg, Lantto, Johansson, Ljungberg, Zhurakhovskyi (59` Housni), Kastrati.

Malmö FF:
Dahlin, Vindheim, Nielsen, Bengtsson, Safari (73` Binaku), Rieks (91` Larsson), Lewicki, Bachirou, Svanberg (73` Traustason), Strandberg, Jeremejeff.

Matchsummering:

3` Tre minuter spelade och det är Malmö som inlett piggast.

15` Kvarten spelad och vi har fortsatt mållöst här på Gavlevallen. Malmö pressar på för ett ledningsmål men Gefle är inte helt ofarliga i sina spelvändningar.

18` Mål. Malmö tar ledningen när Alexander Jeremejeff nickar in ett inlägg.

20` Gefle får en bra chans att kvittera när Kastrati avslutar strax utanför straffområdet. Avslutet blir dock misslyckat och går en bra bit utanför.

24` Malmö utökar ledningen när Rasmus Bengtsson kan styra in bollen i straffområdet. Därmed tvåmålsledning för Skånelaget.

40` Fint anfall från Gefle där Zhurakhovskyi får chansen att avsluta men skottet går utanför.

45`  En minuts övertid här på Gavlevallen!

46` Strandberg gör avspark för Malmö och andra halvlek är igång!

50` Ett bra anfall från Malmö resulterar nästan i tremålsledning för Malmö men avslutet från Rieks går i ribban.

55` Mattias Svanberg får ett jätteläge att utöka Malmös ledning när han skjuter precis utanför straffområdet men bollen styrs ut till hörna.

59` Gefle genomför sitt första byte. Igor Zhurakhovskyi lämnar planen och gör plats för Yassin Housni.

63` Gefle får frispark i farligt läge. Housni skjuter ett lurigt skott som Dahlin räddar. Kralj får chansen på returen men Dahlin räddar återigen och det blir hörna.

67` Adam Bergmark Wiberg får chansen att avsluta precis utanför straffområdet och skjuter ett skott som går precis utanför.

70` Gefle är inne in en bra period och jagar ett reduceringsmål. Både Piotr Johansson och Anton Kralj har haft fina lägen att göra mål men Dahlin i Malmömålet gör en bra match.

73` Malmö genomför ett dubbelbyte. Behrang Safari och Mattias Svanberg går ut och ersätts av Egzon Binaku och Arnór Ingvi Traustason.

83` Traustason får chansen att avsluta efter ett långt Malmö-anfall men August Strömberg gör en fin räddning och räddar till hörna.

86` Gefle genomför ett byte. Jesper Björkman går ut och ersätts av Erik Törnros.

88` Carlos Strandberg blir frispelad och gör inget misstag utan skjuter 0-3 till Malmö.

90+1` Malmö genomför ett byte. Sören Rieks går ut och ersätts av Geflebekantingen Eric Larsson.

Nästa match är mot Dalkurd söndagen den fjärde mars. Den spelas här på Gavlevallen klockan 17:00.