Matchrapport Gefle IF - IF Sylvia
2021-09-13

Matchrapport: Gefle IF - Sylvia 3-2 (1-0)

Tid: 2021-09-11 16:00

Plats: Gavlevallen

Domare: Henrik Mohlin

Dagens matchvärd: Ett bättre Gävle

Startuppställning Gefle IF: William Lindkvist, Linus Sahlin, Amadou Kalabane, Kevin Persson, Albin Lohikangas, Samuel Wikman, Oskar Karlsson, Sebastian Sandlund, Pontus Jonsson, Jacob Hjelte, Leo Englund

Målskyttar Gefle:

Samuel Wikman (8’), Leo Englund (63’, 90’)

Varningar Gefle:

Amadou Kalabane (79’)

Statistik:

Skott: 8-10

Skott på mål: 5-5

Hörnor: 1-11

Varningar: 1-1

 

Sammanfattning

Första halvlek

Matchen började starkast av Gefle som ägde boll och hotade framåt med jämna mellanrum. Lägen skapades av bland annat Pontus Jonsson, Samuel Wikman och Leo Englund.

Mål 1-0 Gefle (8’) En smakstart för de himmelsblåa färgerna när Samuel Wikman skär in i banan och avlossar ett skott med vänsterfoten som borrar sig in i det bortre hörnet av målet.

I slutet av halvleken så blir Gefle lite mer passiva i pressen samtidigt som Sylvia tar över matchbilden. De är inte längre ifrån en kvittering än en nick i ribban.

Andra halvlek

Mål 1-1 Sylvia (61’) Hadar Sundberg nickar in kvitteringen på en hörna. Bollen studsar i marken innan den når det högra hörnet av målet.

Mål 2-1 Gefle (63’) Hemmalaget replikerar direkt när Jacob Hjelte bryter en passning i boxen. Bollen hamnar sedan vid Leo Englund som är kylig när han sätter den lågt i det högra hörnet av målet.

Mål 2-2 Sylvia (64’) Det dröjer knappt 1 minut tills Sylvia får in 2-2 efter ett anfall på högerkanten. Bollen studsar via en Geflespelare till Jonatan Gren som får en tå på bollen i luften så att den går in i mål.

Efter målfyrverkeriet så stannade spelet upp en aning. Sylvia var det laget som skapade flest chanser i matchens slutskede, främst på fasta situationer. Gefle säkrade upp sin defensiv och fokuserade mer på att hitta rätt chans att anfalla på.

Mål 3-2 Gefle (90’) Segermålet för hemmalaget kommer i sista stund i matchen när Leo Englund är framme i boxen, tar emot ett inlägg och avslutar ett genomtänkt anfallsspel från högerkanten med ett kraftfullt skott i det vänstra hörnet av målet.

 

Slutresultat: 3-2

 

Statistik av: Svenska fotbollförbundet

Text av: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram