Matchrapport: Gefle IF – IF Sylvia 0-2 (0-1)
2019-05-19

Matchrapport: Gefle IF – IF Sylvia 0-2 (0-1)

Tid: 2019-05-19, kl 16:00

Plats: Gavlevallen

Domare: Almir Kadiric

 

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Persson, Kalabane, Lohikangas, Nilsson, Ranera, Sandlund, Haaranen, Engberg,Fernandes, Tanda

 

Sammandrag

Första halvlek

Gefle startade matchen positivt och visade bra energi. Men den första riktiga chansen i matchen hade Sylvia i minut 5 när Carl Björk brände ett bra skottläge från nära håll som McGuire i Geflemålet räddade.

Gefle fortsatte med att styra matchbilden och hade efter cirka tjugo minuter spelade två farliga lägen genom Tanda som nickade på mål men räddades och ett stolpskott av Lohikangas efter en fin hörnvariant.

I den 24 minuten var det dock Sylvia som tog ledningen när Oskar Rantala Törnfeldt snodde bollen i straffområdet och kunde utan svårigheter rulla in 0-1 målet.

Nästa stora chans i matchen hade Sylvia 10 minuter senare när Niklas Söderberg blev frispelad men McGuire var med på noterna och kunde rusa ut och rädda.

Gefle försökte pressa in en kvittering före paus och hade två farliga skottlägen genom Fernandes och Nilsson men inget av skotten gav resultat.

0-1 i Paus.

Andra halvlek

Början av andra halvlek var ganska tillknäppt då Sylvia var nöjda med sin uddamålsledning och stängde igen bakåt medans Gefle hade svårigheter att få till något avslut på mål.

Mackan valde i mitten av andra halvlek att byta in Mårtensson Almevid, Rojas och Mattsson mot Engberg, Fernandes och Nilsson för att försöka hitta lite mer kreativitet på mittfältet för att på så sätt kunna luckra upp Sylvias hårt arbetande defensiv.

Sylvia var bekväma med bollen och Gefles presspel gav därför inte samma effekt som i tidigare hemmamatcher. Vilket bidrog till att matchen blev händelselös i andra halvlek.

Efter mer än halva andra halvlek spelad så hade Gefle fortfarande problem att få iväg skott på mål och den enda konkreta stora farligheten kom inte för än i minut 84 när Gefle försökte pressa in en kvittering och den inbytte Mårtensson Almevid bröt sig igenom från kanten och avlossade ett skott på mål men som gick för rakt på målet och räddades därför av Sylvias målvakt.

Sylvia höll ut och kunde i minut 90+2 sätta spiken i kistan när Badhke fick in 0-2 till gästerna bakom McGuire. Ett mål som släckte Gefles hopp om poäng denna dag.

Sylvia fick ett till jätteläge att göra 0-3 i den sista tilläggsminuten men McGuire stod för en jätteräddning och höll nere siffrorna så att matchen tillslut slutade med en 0-2 förlust för Gefle.

Målskyttar:

1-1 24 Oskar Rantala Törnfeldt

0-2 90+2’ Antonios Bahdke

Byten Gefle IF

71Engberg ut, Mårtensson Almevid in

71Fernandes ut, Rojas in

76’ Nilsson ut, Mattsson in

 

Skott på mål

Gefle IF: 4

Sylvia: 3

 

Hörnstatistik

Gefle IF: 9

Sylvia: 2

 

(Statistik av Svenska fotbollförbundet)

Text Markus Löf

Foto Nils Westberg Löfgren

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram