Matchrapport: Gefle IF - Hammarby TFF 2-2
2021-10-12

Matchrapport: Gefle IF  Hammarby TFF 2-2 (0-2)

Tid: 2021-10-09 13:00

Plats: Gavlevallen

Domare: Jovan Krsmanovic

Matchvärd: Länsförsäkringar Gävleborg

Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Linus Sahlin, Theodor Hansemon, Emin Gadzo, Albin Lohikangas, Sebastian Sandlund, Erik Granat, Samuel Wikman, Tshutshu Tshakasua, Jacob Hjelte, Leo Englund

Målskyttar Gefle: Leo Englund (60’), Gustav Nordh (90+1’)

Varningar Gefle: Linus Sahlin (57’)

Statistik:

Skott: 12-6

Skott på mål: 6-3

Hörnor: 10-2

Varningar: 1-1

Sammanfattning

Första halvlek

Första delen av matchen präglas av lite av ett ställningskrig där Hammarby står upp bra mot Gefles press.

Mål 0-1 HTFF (17’) Bortalaget anfaller på högerkanten och tar sig in i boxen. Det första skottet räddas, men returen sitter från nära håll av Mayckel Lahdo som sparkar in matchens första mål med högerdojan.

Mål 0-2 HTFF (40’) Theodor Johansson utökar ledningen för Hammarby TFF precis innan halvtid efter ett högeranfall. Strax utanför straffområdet så fick han chansen att skjuta och gjort det bästa av situationen när han placerade in bollen med ett lågt skott i det högra hörnet av målet.

På tilläggstid så får Leo Englund kontakt med pannan på en hörna. Nicken som är påväg in mot mål räddades med fingerspetsarna av bortalagets målvakt.

Andra halvlek

Gefle börjar den andra halvleken starkt med mer energi. Bara två minuter in i halvleken så är Erik Granat nära att få in reduceringen när han kommer fri mot mål efter en framspelning av Leo Englund, men chippen gick strax utanför första stolpen.

Mål 1-2 Gefle IF (60’) Reduceringen kommer när Leo Englund är på rätt ställe i boxen och får ett inlägg från höger serverat på pannan. Nicken borrar sig ner i backen och studsar in mot det bortre hörnet av målet.

Hammarby TFF försvarar mycket i sista delen av matchen medans Gefle ångar på framåt, men lyckas ändå få till en farlig kontring på Gefles ytor med en kvart kvar att spela. Friläget resulterar dock inte i mer än ett skott som räddas av Tim Markström.

Mål 2-2 Gefle IF (90+1’) Den inbytte spelaren Gustav Nordh kliver fram när det behövs som mest i matchens slutskede när han tar emot en passning av Albin Lohikangas, tar en touch in i planen och sedan får till ett perfekt avslut som skruvar sig runt den utsträckande målvakten och in i det bortre hörnet av målet, vilket resulterar i en sen poängräddning för Gefle IF.

Slutresultat: 2-2

 

Statistik av: Svenska fotbollförbundet

Text av: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram