Matchrapport: Gefle IF FF -Sandvikens IF
2018-09-11

Gefle tog under lördagen emot Sandvikens IF i ett derby på Gavlevallen där en olycklig matchinledning blev avgörande.

Sandviken fick en lyckosam inledning när dem, efter åtta minuters spel, fick in en hörna. Gefle repade sig snabbt därefter och gick för ett kvitteringsmål där de radade upp målchanser.

• Efter målet repade vi mod, vi försökte hålla oss till matchplanen och gör 82 bra minuter, sa Tomas Axlund till MittMedia efter matchen.

Med 0–1 underläge var Gefle offensiva och hade inte bara en, utan två bollar i mål men där båda dömdes bort, det ena för oschysst spel och det andra för offside.

• Vad det gäller målen är det inget att snacka om, utan man dömde bort dem. Sen har vi nåt läge till vi borde sätta och vi är lite kritisk till spelet i den sista tredjedelen. Det måste vi bli bättre på. Sammantaget, vi förlorar matchen men jag tycker ändå vi gör en bra prestation, vi har en bra anspänning. Det är ett bra derby, men… vi vinner inte tre poäng, avslutade Axlund i MittMedias intervju med tränaren efter matchen.

Gefles slutforcering i den andra halvleken resulterade i offensivt spel med flertalet hörnor och frisparkar där publiken kunde glädjas åt ett underhållande spel med nervigt avslut. Men hemmalaget lyckades inte få in bollen mot Sandviken och matchen slutade 0–1.

Härnäst väntar bortamatch mot Gustafs GoIF, lördag den 15 september klockan 14:00 på Morbyvallen.

0–1 Wilma Näslund 8´