Matchrapport: Gefle IF FF - Älvsjö AIK
2018-04-07

Gefledamerna spelade under lördagseftermiddagen sin sista träningsmatch innan seriepremiären och trots att det var en jämn tillställning när Älvsjö AIK gästade Gavlevallen slutade matchen 1–3 till gästerna.

Älvsjö tog kommandot i matchen och var det lag som inledde den första halvleken starkast. Gefle spelade sedan upp sig ju längre halvleken led men utan resultat och det stod därför 0–0 när matchen gick till pausvila.

I den andra halvleken dröjde det inte många minuter innan bortalaget satte matchens första mål, 0-1 gjordes i minut 48 av Evelina Ihl efter ett fint långskott som seglade över en annars duktig Tilda Keisu i Geflemålet. Gefle replikerade kort därefter när Ida Pettersson placerade in 1-1 fint framspelad av Lee Winroth. Gefle fick energi av målet och hade sin bästa period i matchen därefter. Älvsjö skulle dock hitta tillbaka till det spel de hade i inledningen av matchen vilket resulterade i ett ledningsmål i matchminut 70 av Jennifer Sjösten. Samma Sjösten utökade minuter senare Älvsjös ledning till 1–3, kort därefter ledde ett snyggt samarbete mellan systrarna Bälin fram till ett Geflemål men målet dömdes bort på grund av offside. Matchens slutresultat blev därför 1-3 till gästande Älvsjö AIK.

  • Även fast vi förlorar ser jag ändå positiva inslag i matchen och jag känner att formen är påväg. Vi är säker på att vi kommer att vara påställda och göra en bra prestation i seriepremiären, säger tränare Tomas Axlund.

Matchfakta:

Gefle IF FF – Älvsjö AIK 1–3 (0–0)

0-1  Evelina Ihl, min 48´

1-1 Ida Pettersson, min 51´

1-2 Jennifer Sjösten, min 70

1-3 Jennifer Sjösten, min 82

Startelva:

Tilda Keisu

Wilma Ullström, Gabrielle Wågström, Lise-Lotte Ronnerfors, Josefine Blom

Mathilda Henriksson, Ebba Gavlén, Elin Bälin, Lee Winroth

Clara Engstrand, Ida Pettersson

Ersättare: Beatrice Norberg, Wilma Gavlén, Kajsa Erihn, Lina Bälin, Elin Björklund och Jessica Westrin

Nästa helg är det dags för seriepremiär i damernas division 1 norra Svealand där Gefle möter Avesta AIK i den första omgången. Matchen spelas söndag den 15 april kl. 15.00 borta på Avestavallen. Du kommer att kunna följa matchen på Gefle IF:s Instagram!

 

 

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram