Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Jacob Ejerblad, Amadou Kalabane, Kevin Persson, Nils Nilsson, Iu Ranera, Adrian Bjelkendal Haaranen, Måns Berggren, Jacob Hjelte, Isac Lidberg, Axel Näsholm

Hörnor Gefle: 5

Hörnor BP: 3

Sammanfattning

Första halvlek

Det var en jämn inledning på matchen där chanser uppstod åt båda hållen. För Gefles del så var det Jacob Hjelte och Isac Lidberg som hade några väldigt farliga lägen, men de hade svårt att hitta skärpan i avslutet.

Gefleförsvaret stod upp relativt bra mot BP under stora delar av halvleken. Men gästerna lyckades ändå få in 0-1 efter 22 minuter spelade när Alexander Nilsson höll sig framme i boxen och sköt in bollen i mål efter ett anfall från högerkanten.

Mot halvlekens slut så hade bortalaget några till målchanser men skotten var antingen rakt på Tim Markström eller utanför målet.

Resultat i halvtid: 0-1

Andra halvlek

Andra halvlek startade med ett ganska böljande spel fram och tillbaka mellan båda målen. Gefle började satsa mer offensivt vilket öppnade upp ytor för BP att kontra på när Gefle tappade bollen.

Den andra halvleken saknade inte målchanser och det var främst Jacob Hjelte och Oskar Nordlund som hade bästa lägena för respektive lag.

Efter 74 minuter spelade så satte Albin Linnér 0-2 till BP med ett skott strax utanför boxen efter en kontring.

Luften gick sedan ur Gefle som till synes tappade all energi och tro på poäng. Kort därefter släppte man in både 0-3 vid Oskar Nordlund och 0-4 via självmål.

Slutresultat: 0-4

Text: Markus Löf

Bild: Nils Westberg Löfgren