Matchrapport: Carlstad United – Gefle IF 2-1 (1-0)
2019-08-05

Matchrapport: Carlstad United – Gefle IF 2-1 (1-0)

 Tid: 2019-08-04, kl 16:00

Plats: Tingvalla IP 

Domare: Enzo Vesprini

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Ejerblad, Kalabane, Norén, Nilsson, Ranera, Sandlund, Haaranen, Lohikangas, Rojas, Tanda

Sammandrag

Första halvlek

Geflespelarna såg ut att ha vilat upp sig under sommaruppehållet och visade upp stor energi i öppningen av matchen och stod upp bra mot det på förhand tuffa motståndet Carlstad United. De första chanserna i matchen kom också från Gefle efter cirka tio minuter spelade efter ett inlägg som strök stolpen och ett skott av Grace Tanda som gick utanför målet. Och strax efter fick Kalabane chansen inne i boxen men lyckades inte styra in bollen i mål.

19´ MÅL 1-0 Carlstad United Gefle fortsatte vara det laget med mest boll och hot mot målet men i minut 19 gjorde hemmalaget Carlstad United 1-0 på en hörna efter att bollen studsade på två Geflespelare och in bakom McGuire. Ett mål som inte speglade matchbilden vid denna tidpunkt.

Ett chockat Gefle fortsatte trycka på med sin höga press på bollhållaren och hade kort därpå två skott utanför av Tanda och Sandlund i boxen.

Carlstad United hade en bra period i den sista delen av halvleken och McGuire fick sträcka ut sig rejält i minut 35 efter ett pressat och välriktat långskott mot det vänstra hörnet av målet.

Precis innan halvtid så hade Gefle ett jätteläge att göra mål när Tanda tog sig till ett friläge mot målvakten, men det hårda skottet strök den bortre stolpen och gick utanför.

Strax efter friläget så blev Gefle tilldömd en straff efter att Lohikangas blivit fälld i straffområdet. Tanda fick chansen från straffpunkten men skottet seglade över målet och kort därefter blåste domaren av för halvtidsvila och resultatet 1-0 till Carlstad United stod sig efter halva matchen spelad.

 Andra halvlek

Andra halvlek startades återigen bäst av Gefle som surfade vidare på sin chansvåg från slutet av första halvlek med hög press på motståndarens bollhållare.

60´ MÅL 1-1 Gefle Höga intensiteten och pressen lönade sig och Rojas kunde efter en perfekt långboll av Lohikangas i minut 60 lobba in bollen från straffområdesgränsen bakom en chanslös målvakt. Ett mål som var viktigt för Gefle och välförtjänt sett till matchbilden

Trötthet från båda lagen gjorde att matchens hittills höga tempo sjönk kraftigt ju längre matchen led och Carlstad tog mer och mer tag i initiativet till att gå för ett vinnande mål.

88´ MÅL 2-1 Carlstad United Det vinnande målet kom också i minut 88 på en kontring på högerkanten. Bollen slogs in lågt mot boxen där Timothy McNeil stod på rätt plats vid rätt tillfälle och styrde in bollen i mål.

Gefle var tvungna att försöka sig på en slutforcering men bollen hittade inte in till något speciellt bra läge och slutresultatet blev en 2-1 förlust.

 

Gula kort Gefle IF

32’ Rojas

Byten Gefle IF

81’ Rojas ut, Fernandes in

89’ Sandlund ut, Berggren in

 

Skott på mål

Gefle IF: 1

Carlstad United: 2

 

Hörnstatistik

Gefle IF: 4

Carlstad United: 5

(Statistik av Svenska fotbollförbundet)

 

Text: Markus Löf

Foto: Nils Westberg Löfgren

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram