Matchrapport Brommapojkarna - Gefle IF
2020-07-20

Matchrapport: IF Brommapojkarna - Gefle IF 1-0 (1-0)

Tid: 2020-07-19, kl 17:00

Plats: Grimsta IP 

Domare: Fikret Buqa

Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Axel Norén, Amadou Kalabane, Kevin Persson, Tshutshu Tshakasua, Albin Lohikangas, Erik Granat, Sebastian Sandlund, Nils Nilsson, Jacob Hjelte, Axel Näsholm

Målskyttar Gefle: Inga

Varningar Gefle: Axel Norén (’49), Albin Lohikangas (’90)

Avslut Gefle: 6 (På mål: 3)

Avslut Brommapojkarna: 11 (På mål: 3)

Hörnor Gefle: 7

Hörnor Brommapojkarna: 7

 

Sammanfattning

Första halvlek

Gefle började matchen ganska bra och använde en hög press mot Brommapojkarna. Gefle lyckades skapa ett antal lägen i första 20 och det var nära att Gefle kunde ta ledningen ett antal gånger däribland av skott från Jacob Hjelte och Axel Näsholm. Men skärpan fanns inte där i kombination av bra försvarsspel av hemmalaget.

Brommapojkarna hade bra tålamod och arbetade sig in i matchen i slutet av halvleken. 1-0 målet kom i minut 30 efter att Albin Linner satte dit bollen på volley från snäv vinkel efter att ett annat skottförsök tagit i ribban. Brommapojkarna kontrollerade sedan resten av halvleken.

Den första halvleken slutade 1-0 till Brommapojkarna.

 

Andra halvlek

Gefle ryckte upp sig bra i den andra halvleken och styrde bollinnehavet i stora delar av tiden medans Brommapojkarna som var nöjda med sin ledning hade svårt att komma igenom Gefles förstapress.

Brommapojkarna försvarade sig kompakt vilket gjorde att Gefle hade svårt i den andra halvleken att ta sig till skottlägen. Istället hade Brommapojkarna en bra chans att utöka sin ledning i slutet på en frispark men skottet tog i stolpen med 10 minuter kvar att spela.

Gefle lyckades inte hitta den där möjligheten som krävdes för att få till en kvittering. Slutresultatet blev en 1-0 förlust för Gefle.

Statistik av: Svenska Fotbollförbundet

Text av: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram