Matchrapport BP - Gefle IF
2021-09-18

Matchrapport: Brommapojkarna - Gefle IF 0-1 (0-1)

Tid: 2021-09-18 13:00

Plats: ​Grimsta IP 1 ​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Domare: Kastriot Gerxhaliu

Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Linus Sahlin, Amadou Kalabane, Kevin Persson, Albin Lohikangas, Samuel Wikman, Oskar Karlsson, Sebastian Sandlund, Erik Granat, Pontus Jonsson, Leo Englund

Målskyttar Gefle: Leo Englund (5’)

Varningar Gefle: Leo Englund (67’)

Statistik:

Skott: 3-3

Skott på mål: 3-1

Hörnor: 11-0

Varningar: 3-1

 

Sammanfattning

Första halvlek

Mål 0-1 Gefle (5’) En riktigt fin start i matchen för Gefle som kontrar in ledningsmålet genom Leo Englund som nickar in bollen i mål vid den bortre stolpen, assisterad av Albin Lohikangas med inlägg från vänsterkanten.

Brommapojkarna var det laget som ägde bollen mest. Tim Markström fick anstränga sig en del i början av matchen för att stoppa två farliga avslut.

Med ungefär en halvtimme spelad tar sig Leo Englund loss och får till ett giftigt avslut i straffområdet, men skottet räddades av målvakten. Erik Granat har även ett liknande läge. Men även där blir utfallet inte det bästa.

Gefle var stundtals nedtryckta men alerta och snabba när de väl ställde om framåt. Och hotade på så sätt Brommapojkarna flera gånger.

Andra halvlek


En kvart spelad av andra halvlek så har Gefle en livsfarlig kontring där målet är öppet när bollen når den bortre delen av straffområdet, men avslutet blir inte lyckat.

Brommapojkarna trycker på i slutet av matchen och har mycket boll. De skapar ett par lägen, bland annat en nick i stolpen och ett skott i burgaveln. Men Gefle försvarar bra och låter motståndarna inte komma särskilt nära tack vare en bra arbetsinsats i presspelet och positionsspelet.

 

Slutresultat: 0-1 seger för Gefle

Statistik av: Svenska fotbollförbundet

Text av: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram