Matchrapport: Bele Barkarby FF – Gefle IF FF
2018-06-19

Gefle åkte under lördagen ned till Veddestavallen för att möta Bele Barkarby FF och efter ett sent kvitteringsmål av Lina Bälin återvände laget hem till Gävle med en poäng i bagaget.

  • Vi fick en blytung start med ett baklängesmål redan efter sju minuter och sedan en knäskada på Wilma Ullström som tvingade fram ett byte i backlinjen, inleder tränare Tomas Axlund.

Trots den tunga starten kampade Gefle hårt på naturgräset och skapade en del lägen. Men istället för en kvittering utökade Bele sin ledning till 2–0 i den 33:e matchminuten.

  • Även om jag tycker att vi stundtals spelar bra och skapar lägen är vi inte tillräckligt noga i försvarsspelet och det straffar oss. Ju mer halvleken lider tycker jag att vi repar oss efter den tunga starten och vi lyckas reducera till 2–1 genom Jessica Westrin i minut 42.

Gefle såg ut att komma in med ny energi till den andra halvleken och skapade då också målchanser.

  • Vi hade ett bra snack i halvtid och gick in med en god känsla in i den andra halvleken.

Till den andra halvleken byttes Ida Pettersson in i Gefleanfallet och tillsammans med Jessica Westrin skapade Gefle ett tryck mot Beles försvar. I en slutforcering för att skapa ytterligare målchanser byttes Lina Bälin in i minut 83 och i en 3-4-3 formation lyckades inhopparen skjuta hem en poäng till Gefle.

  • Det var ruggigt skönt att vi lyckades med en kvittering och att vi tog med oss en poäng, avslutar Axlund.

Härnäst spelar damerna vårens sista hemmamatch nu på söndag den 24 juni klockan 16:00 mot Korsnäs IF FK hemma på Gavlevallen, hoppas vi ses då!

Matchfakta:

Bele Barkaraby FF – Gefle IF FF 2–2 (2–1)

1-0 Emelie Brodin 7´

2-0 Victoria Lindström 33´

2–1 Jessica Westrin 42´

2–2 Lina Bälin 90+4´

Startelva:

Tilda Keisu

Wilma Ullström (18´), Kajsa Erihn, Gabrielle Wågström, Josefine Blom (83´)

Mathilda Henriksson, Ebba Gavlén (45´), Lee Winroth, Wilma Gavlén(67´), Elin Bälin

Jessica Westrin

Ersättare: Beatrice Norberg, Elin Björklund (67´), Lise- Lotte Ronnerfors (18´), Ida Pettersson (45´), Lina Bälin (83´), Helin Ünal och Frida Larsson.

 

 

 

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram