Matchrapport: Bälinge IF - Gefle IF FF
2018-07-02

I vårens avslutande omgång blev det storseger för Gefle när man besegrade Bälinge IF med 8–0 borta på Bälinge IP under lördagen.

Inför matchen pratade Gefle om vikten av att hålla fokus våren ut och vilken avslutning det blev.

Matchen fick en trevande start med ett hårt naturgräs som gjorde planen svårspelad och det skulle därför dröja dryga halvtimmen innan Gefle fick utdelning. Trots den tröga starten gick Gefle till pausvila med en 2–0 ledning efter två mål av Ida Pettersson.

  • I halvtid pratade vi om att hålla våra positioner bättre och försöka ha fler passningar inom laget innan vi går till anfall, säger Gefles tränare Niklas Spångberg.

Snacket i halvtid gav omedelbar verkan och Gefle visade upp ett varierat anfallsspel som gjorde att laget kunde fortsätta sin målskörd. I den andra halvleken producerades sex mål framåt och glädjande är att det fördelades på fem olika målskyttar.

  • Vi visar åter att vi är bra tränade och att vi har en bred trupp med ersättare som kan komma in och förändra matcher, avslutar Spångberg.

Nu väntar ett sommaruppehåll för damerna innan serien drar igång igen den 4 augusti när Gefle tar emot Avesta AIK hemma på Gavlevallen. Gefledamerna önskar dig en riktigt trevlig sommar!

Matchfakta:

Bälinge IF - Gefle IF FF 0-8 (0-2)

0-1 Ida Pettersson 30´

0-2 Ida Pettersson 41´

0-3 Elin Bälin 55´

0-4 Lee Winroth 64´

0-5 Wilma Gavlén 69´

0-6 Josefine Blom 81´

0-7 Lina Bälin 83´

0-8 Lee Winroth 90 +1´

Startelva:

Tilda Keisu

Elin Björklund, Kajsa Erihn, Gabrielle Wågström, Josefine Blom

Mathilda Henriksson, Ebba Gavlén, Elin Bälin, Wilma Gavlén

Clara Engstrand, Ida Pettersson

Ersättare: Jennifer Wiker, Lise-Lotte Ronnerfors, Jessica Westrin, Julia Planeskog, Lina Bälin, Lee Winroth och Helin Ünal.

 

 

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram