Matchrapport: Avesta AIK – Gefle IF FF
2018-04-15

Under söndagseftermiddagen var det så äntligen dags för damernas seriepremiär i division 1 Norra Svealand. Trots ett spelövertag blev det nervkittlande slutminuter på Avestavallen, men Gefle lyckades hålla undan och gick segrande ur premiären.

Gefle satte ton i matchen från start och redan efter 3 minuter hade Ida Pettersson bud på mål men utan resultat, matchen fortsatte i samma anda och bortalaget fick både chans på frisparkar och skott men siktet behöver justeras. Efter kvarten spelad släpptes Avesta in i matchen och det blev ett alltmer jämnt spel. Gefle skulle dock ta över kommandot igen vilket denna gång gav resultat, 0–1 kom i minut 18 efter att Wilma Ullström slagit en långboll till Ida Pettersson som friställde forwardskollegan Jessica Westrin som kunde göra matchens enda mål. Målet gav Gefle energi vilket gjorde att de hittade tillbaka till trycket de hade i inledningen av matchen.

Gefle fortsatte att skapa chanser halvleken ut där Jessica Westrins friläge i minut 38 får räknas som den allra hetaste. Ett stolpskott i minut 44 som ledde fram till en hörna var den bästa chansen för Avestas del. Trots dessa chanser gick matchen till pausvila med Gefleledning 0–1.

Det skapades flertalet offensiva hörnor i den andra halvleken men Gefle lyckades inte sätta dit dem även om bollen dansade på mållinjen både en och två gånger. Avesta stod upp bra och kunde i och med deras kontringar skapa ett par farliga lägen vilket bidrog till ett par nervösa slutminuter för Gefle men 0–1 stod sig matchen ut och Gefle gick segrande ur premiären.

Extra beröm till Ida Pettersson, Jessica Westrin, Wilma Ullström och Josefine Blom.

Matchfakta:

Avesta AIK – Gefle IF FF 0–1 (0–1)

0-1 Jessica Westrin min 18´

Startelva:

Tilda Keisu

Wilma Ullström, Gabrielle Wågström, Lise-Lotte Ronnerfors, Josefine Blom

Mathilda Henriksson (80´), Ebba Gavlén, Elin Bälin, Lee Winroth

Jessica Westrin (68´), Ida Pettersson

Ersättare:

Beatrice Norberg, Wilma Gavlén (80´), Kajsa Erihn, Elin Björklund, Helin Ünal, Lina Bälin och Clara Engstrand (68´).

Nästa match spelas lördagen den 21 april kl. 14.00 hemma på Gavlevallen när Bälinge IF gästar. Hoppas vi ses!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram