Marcus Bengtsson lämnar Gefle IF Fotboll
2019-11-26

Marcus Bengtsson, nuvarande huvudtränare för herrar A, kommer ej att förlänga sitt kontrakt med Gefle IF FF. De dialoger som förts har inte landat i någon överenskommelse och föreningen går vidare med andra alternativ.

Marcus Bengtsson har arbetat i föreningen Gefle IF FF under drygt 10 års tid och haft roller som ungdomstränare (Tipselit), assisterande tränare i Allsvenskan och Superettan och huvudtränare i Superettan samt division 1.

- Jag är glad och väldigt tacksam för all den lärdom och den utveckling som tiden i Gefle IF har gett mig. Det finns ingen dramatik i mitt beslut mer än att jag söker nya utmaningar, meddelar Marcus Bengtsson och fortsätter:
- Jag har under min tid i Gefle IF haft förmånen att få arbeta med många kompetenta och varmhjärtade personer. Flera av dem har gått från att vara kollegor till goda vänner. Jag vill passa på att tacka alla spelare, ledare och personal som jag har haft förmånen att få arbeta tillsammans med.

- Marcus är och har varit mycket uppskattad av föreningen i sina olika tränaruppdrag och han har gjort enorma arbetsinsatser, inte minst under föreningens mer turbulenta år. Vi känner stor tacksamhet gentemot Marcus Bengtsson och inte minst att han tillsammans med årets ledarstab och trupp klarade kontraktet i division 1. Rollen som huvudtränare i en division 1-förening är krävande och periodvis en utsatt position då det finns många förväntningar och åsikter kring vad truppen ska leverera och klara av. Vi riktar vårt varmaste tack till Marcus Bengtsson och önskar honom innerligt lycka till framöver, säger Malin Rogström ordförande i Gefle IF FF.

Arbetet med att rekrytera en ny huvudtränare till Gefle IF FFs herrar är inlett och fortgår. Arbetet leds av Andreas Dahlén, sportansvarig i Gefle IF FFs styrelse.

 

Styrelsen Gefle IF fotboll

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram