Målkalas i Hudiksvall
2017-08-26

Gefle spelade under fredagskvällen bortamatch mot tabelltrean Team Hudik på Sparbanken Arena, en match som efter underhållande spel av gästerna slutade 6-0 till Gefle.

I matchinledningen var Gefles spel inte lika övertygande som det skulle komma att bli utan det var Team Hudik som skapade ett par lägen. Ju längre halvleken led var det ändock gästerna som tog över matchen mer och mer och Gefle kunde på så vis skapa målchanser.  Matchens första mål gjordes av Lina Bälin och det var efter det som det släppte för Gefle. Ständigt målaktuella Clara Engstrand utökade Gefles ledning till 2-0 minuter senare. Resterande halvlek ägde Gefle mycket boll och skapade på så vis en del målchanser men domaren blåste av den första halvleken med resultatet 0-2.

  • Vi gör två väldigt fina spelmål i den första halvleken vilket glädjer mig, säger Gefles tränare Tomas Axlund

Den andra halvleken präglades av ett mycket fint spel av bortalaget vilket också resulterade i flertalet mål. Clara Engstrand nätade för andra gången i minut 53, Wilma Gavlén kom in och satte ett dunderskott, Elin Bälin skarvade en frispark och efter ett mycket fint spel kunde Jessica Westrin fastställa slutresultatet till 6-0.

Det spel Gefle visade prov på i den andra halvleken var det bästa laget presterat denna säsong och det var glädjande att se att målen blev utspridda på fem olika målskyttar samt att alla spelare bidrog till kvällens prestationen och resultat.

  • Den andra halvleken är en av det spelmässigt bästa bästa halvlekarna under säsongen och det är glädjande att se att hela truppen bidrar till prestationen, avslutar Axlund.

Extra beröm till Ebba Gavlén, Gabrielle Wågström och Lina Bälin.

Härnäst väntar en träningsvecka för damerna innan laget på lördag 2/9 kl. 13:00 tar emot Stensätra IF hemma på Gavlevallen, hoppas vi ses!

Matchfakta:

IF Team Hudik - Gefle IF 0-6 (0-2)

0-1 Lina Bälin 18´

0-2 Clara Engstrand 25´

0-3 Clara Engstrand 53´

0-4 Wilma Gavlén 61´

0-5 Elin Bälin 78´

0-6 Jessica Westrin 83´

Startelva:

Jennifer Wiker

Anna Björklund, Lise-Lotte Ronnerfors, Gabrielle Wågström, Kajsa Erihn

Mathilda Henriksson, Elin Bälin, Ebba Gavlén, Wilma Ullström

Clara Engstrand, Lina Bälin

Ersättare:

Hanna Sundin, Johanna Korssell 45´, Frida Larsson 57´, Wilma Gavlén 60´, Jessica Westrin 60´, Elin Björklund 63´och Julia Planeskog 81´.

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram