Magnus Jonsson förstärker ledarstaben
2021-01-15

Magnus Jonsson förstärker ledarstaben.

Gefle IF har gjort klart med en förstärkning till ledarstaben genom rekryteringen av Magnus Jonsson. Magnus kommer senast från uppdraget som huvudtränare för Bollnäs GIF och har en lång erfarenhet av tränaruppdrag och fotbollsutbildning på olika nivåer.
Vi tog ett kort snack för att lära känna honom lite bättre.

Välkommen till Gefle IF Magnus!
-Tack så mycket!

Berätta lite om dig själv och vad du gjort tidigare för dom som inte känner dig?
- Jag kommer från Bollnäs och har fru och två utflugna barn och jobbar som säljare i det civila.
Tränarkarriären inleddes egentligen som för så många andramed att jag tränade mina egna barn hemma i Bollnäs och jagfick väl fram ganska många duktiga spelare på pojklagsnivå.
Efter några år som tränare anställde Kim Bergstrand mig på Svenska Fotbollsakademin där jag lärde mig väldigt mycket,framförallt inom individuell spelarutveckling.
På senare år har jag först vart assisterande och senare huvudtränare för herrlaget hos Bollnäs GIF, med säsonger både på division två- och tre-nivå. Parallellt har jag också haftuppdrag för distriktslaget.

Vad blir din roll i Gefle IF?
- Rent formellt blir jag assisterande i A-laget men framförallt kommer jag jobba med den individuella träningen. Utöver herrarnas A-lag kommer jag även hjälpa Mehmet Bakir med U19-laget.

Vad innebär det i praktiken att hjälpa till med den individuella träningen?
-Individuell träning kan innebära ganska mycket egentligen.
Spelarna på den här nivån är så pass bra utbildad och har en bra grund att vila sig på.
Det jag brukar fokusera på är att förstärka respektive spelares spetsegenskap.
Kan vi förstärka varje individs spetsegenskap och göra den lite bättre tror jag det i slutändan kan innebära ganska många poäng när vi summerar serien.
Självklart sker det alltid utifrån Mickes spelidé och arbetssätt, spelarnas position och även vad dom själv brinner för och vill utvecklas inom.

Hur ofta kommer vi se dig på Gavlevallen?
- I min arbetsbeskrivning är det två pass i veckan plus merparten av matcherna. Sen blir det säkert mer än så om jag känner mig själv rätt, haha!

Vad kommer du bidra med till tränarstaben?
- Jag har ju hunnit blivit till åren och vart med från gräsrotsfotbollen upp till en hyfsad nivå i division två. Med det hoppas jag kunna bidra med en del rutin och jag tror att jag också har förmågan att se vad som kan utvecklas hos respektive spelare och vad som krävs.

Vad är det som lockar dig till Gefle IF och det här projektet?
- Jag har funderat på det där och det är egentligen fyra orsaker som jag kommit fram till.
Från att det blev aktuellt efter att jag pratat med Micke och Mehmet så har jag verkligen känt att det är en grymt härlig atmosfär och en bra process föreningen befinner sig i, det är det första.
Det andra är att det faktiskt är Gefle IF, en av Sveriges anrikaste föreningar med den kultur som finns och alla Allsvenska säsonger med mera.
Det tredje är att få möjlighet att jobba på den här nivån på en arena som är toppklass, med alla förutsättningar det innebär.
Det sista är gruppen spelare som jag läst mycket om och nu följt en stund också.
Det är en härlig grupp människor med många utvecklingsbara fotbollsspelare, avslutar Magnus Jonsson.

Mikael Bengtsson om förstärkningen:

Varför gör ni den här rekryteringen?
- Vi vill förstärka vår verksamhet. Det innebär allt från att få in spelare i truppen, stärka organisationen och ledarstaben med mera, och det här är ett viktigt steg i det arbetet.
Med en trupp på 20 plus spelare så är det ibland svårt att räcka till med en liten ledarstab.
Så självklart blir våra förutsättningar att lyckas bättre med ytterligare en kompetent ledare.

Vad ser du att Magnus kommer bidra med under säsongen?
-Magnus har en hög kompetens inom fotboll och spelarutveckling och blir ytterligare en resurs för att utbilda och hjälpa spelarna. Vi blir också en till person i ledarstabenvilket innebär att vi oftare kommer ta rätt beslut och bli mer träffsäkra i våra bedömningar och dialoger.

Magnus kommer jobba med den individuella spelarutvecklingen, berätta lite om det.
-Det är många delar som ett ledarteam ska klara av och vi jobbar hela tiden för att laget ska bli bättre, det är vår huvuduppgift. I det krävs det att laget kollektivt hela tiden utvecklas.
Laget består dock av individer vilket innebär att alla spelareindividuellt behöver utveckling för att också laget gemensamt ska ta kliv framåt, och där blir Magnus viktig för oss, avslutar Mikael Bengtsson.

Magnus tillträder sin tjänst från och med idag, 15 januari.
Varmt välkommen till Gefle IF!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram