Lovande 16-årig duo väljer Gefle IF

Vanna Carlsten och Emma Sahlberg väljer att lämna moderföreningen Valbo FF, för att söka nya utmaningar hos oss i Gefle IF.

Vanna och Emma har under flera år byggt på sig erfarenhet genom att spela seniorfotboll i Valbo, och vi i Gefle ser väldigt positivt på denna övergång. De kommer att tillhöra vårt talangfulla Division 2 lag, där de tillsammans med andra karaktärsfulla spelare kommer att utgöra stommen i den trupp som just nu byggs inför säsongen 2019.

Vi har frågat damlagstränaren Niklas Spångberg om hans syn på de talangfulla nyförvärven;

  • Vanna är en ambitiös och träningsvillig tjej, med bra fysik samt en bra passningsfot. Med sin förmåga att sätta andra i bra lägen passar Vanna att spela både på mittfältet samt i backlinjen och jag ser fram emot att se henne i Gefletröjan.
  • När det gäller ambition och träningsvillighet så äger Emma samma egenskaper som sin kamrat. Emma är också väldigt flexibel vad det gäller position i laget och med sin brytsäkerhet och placeringsförmåga blir hon en tillgång i Gefle IF.

Tjejerna själva ser även dem med spänning fram emot säsongen 2019 och säger;

  • Jag tycker Gefle IF är en bra förening och ser chanser till att kunna utvecklas här. Jag ser fram emot 2019 och förväntar mig ett riktigt bra fotbollsår, säger Emma.
  • Jag väljer Gefle IF för att fortsätta utvecklas och anta nya utmaningar, jag ser positivt fram emot 2019, avslutar Vanna.

Båda tjejerna går NIU Fotboll vid Borgarskolan och har under hösten haft framträdande roller i det distriktslag som tagit sig vidare i Cup Kommunal.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram