Lärandet går först trots tunga förluster
2017-06-12

Rent resultatmässigt går det tungt just nu för två av Gefle IFs akademilag. U17 förlorade med 5-1 mot Sundsvall i helgen och U16 med hela 10-0 hemma mot Hammarby.

Theodor Olsson är tränare för U16 och assisterande för U17. Hur känns det Theo när resultaten går emot?
- Det känns tråkigt såklart. Men inte förlusterna i sig egentligen. Utan när prestationerna inte är så bra som vi vill ha dem. Att vi inte lyckas i hela matcherna. Vi tappar in ett eller fler mål och sen rinner det på.

Det låter lite likt A-lagets situation?
Ja det är lite samma psykologi. Och U17 är också lite likt om man tänker på att hösten gick jättebra och då dras förväntningarna upp.

Spelar resultaten någon roll i de här lagen tycker du?
Vi pratar väldigt mycket med dem om att de framförallt annat är här i akademin för att utvecklas och utbildas. Och att man tappar den möjligheten om man ger upp i matcherna. Att man tappar kanske tjugo minuters lärande. Och det vill man ju inte.

Vad pratar ni mer om?
Vi har pratat om vad som spelar roll egentligen. De här killarna vill ju bli elitspelare. Och det som spelar roll då är kanske inte resultatet i en match mot Gideonsberg. Det är hur mycket de hela tiden lär sig och utvecklas som kommer göra de till den bästa fotbollsspelare som de kan bli.

Finns det något lärorikt i att förlora också tycker du?
Ja absolut.

Så ni jobbar på?
Vi jobbar på.

Spelprogram och tabeller till våra U-lag hittar ni i toppmenyn längst upp på sidan.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram