Lantto nådde högst på Gavlevallen
2017-03-11
170402 Gefles Jonas Lantto under fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Gefle den 2 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

Gefle IF träningsmatchade på lördagen mot Vasalund på ett soligt Gavlevallen. Matchen slutade 1-1 (0-1) efter en Geflekvittering från kapten Lantto i den andra halvleken.

Gefle IF spelade 4-3-3 i den här matchen och med en del spelare frånvarande så startade Lohikangas tillsammans med Lantto och Ljungberg på mitten, och Adam Bergmark Wiberg startade centralt i ett tremannaanfall med Tshutshu Thsakasua och Makondele på kanterna.

Gefle IF gjorde en bra första halvlek och hade ett bra tryck på Vasalund utan att för den skull skapa de riktigt heta målchanserna. Makondele hade ett inlägg i ribban och Martin Rauschenberg en nick efter hörna som möjligen borde gett hemmalaget ledningen i den 19e minuten. Bollen studsade på mållinjen men enligt domaren var bollen aldrig över. Även Adam Bergmark Wiberg hade en bra chans på ett friläge efter en pass från Tshutshu Thsakasua men ABW’s avslut räddades av Vasalunds målvakt.
Första halvlekens bästa målchans var emellertid Vasalund som tilldömdes en straff i minut 33, men straffen slogs utanför.
På första halvlekens sista spark gjorde gästerna 0-1. Det var Arsalan Ashtari som rullade in målet efter ett friläge.

Gefle IF spelade fortsatt bra i den andra halvleken och fick ytterligare spets när nyförvärvet Denniz Hümmet hoppade in i den 54e minuten. Hümmet låg bakom kvitteringen när han snyggt tog emot en boll på offensiv planhalv och slog ut den på kanten till Makondele. Makondele, som stod för en pigg match, slog ett inlägg där Jonas Lantto nådde högst och nickade in kvitteringen.

Gefle hade senare under halvleken fler bra chanser att ta ledningen och vinna matchen som slutade 1-1.

Gefle IFs lag (4-3-3)
August Strömberg
Jesper Florén, Samuel Gussman, Martin Rauschenberg, Jens Portin.
Christian Ljungberg, Jonas Lantto, Albin Lohikangas (78’ Adrian Bjelkendahl Haaranen).
Tshutshu Tshakasua (Denniz Hümmet 54’), Adam Bergmark Wiberg, René Makondele.​

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram