Lagkapten Sebastian Sandlund förlänger med Gefle IF!
2020-12-22

Lagkapten Sebastian Sandlund förlänger med Gefle IF!

Gefle IF herrars lagkapten Sebastian Sandlund väljer att skriva på nytt avtal med klubben, trots anbud från högre serier.
- Jag brinner för Gefle IF och har på dom här korta åren utvecklat en stark relation till föreningen, säger Sandlund.

Sebastian Sandlund, fostrad i Lira BK, kom till Gefle IF inför säsongen 2018 och spelade 12 matcher i Superettan. Den spelskicklige innermittfältaren var en av få spelare som följde med herrlaget ner till division ett norra.
2019 fick Sebastian kaptensbindeln och spelade hela 29 matcher, där han bland annat sköt kvar laget i division ett norra med 0–1-målet borta mot Sollentuna FK i seriens sista omgång, ett av föreningens absolut viktigaste mål på senare år.
Under senaste säsongen spelade Sebastian Sandlund i 25 av årets 30 matcher och stod för 2 mål samt 3 assist. Som kapten för herrlaget är ”Sebbe” en nyckelspelare och förebild både på planen,
i omklädningsrummet och i föreningens arbete med ungdomar i samhället genom Ett bättre Gävle.

Mikael Bengtsson, du har precis skrivit ett nytt avtal med vår lagkapten Sebastian Sandlund, hur är känslan just nu?
- Känslan är givetvis väldigt positiv just nu dels för att vi får behålla en kulturbärare som varit med på hela resan ner och nu är med oss på resan uppåt igen.
Ur ett sportsligt perspektiv är Sebastian en jätteduktig fotbollsspelare som dessutom har utvecklat många delar under året och kommer fortsätta utvecklas ännu mer hos oss.
Att våra spelare har anbud från klubbar högre upp i seriesystemet med bland annat högre lön än vad vi kan erbjuda men ändå väljer att stanna kvar, delvis tack vare vår utvecklande miljö, är också ett väldigt starkt kvitto på det vi gör och ett bevis på att vi har skapat något bra och är på en spännande resa.

Vilka kvalitéer ser du i Sebastian?
- För mig är Sebbe en intelligent fotbollsspelare med bra spelaruppfattning och spelförståelse.
Han besitter också en god grundteknik och är hela tiden väldigt lojal mot laget.
Sebbes roll i gruppen är såklart värd att nämna då han utöver att vara lagkapten är en naturlig ledare och en förebild i sin personlighet och sitt sätt att vara.


Sebastian Sandlund, hur har diskussionen gått med klubben sedan serien tog slut och fanns det andra alternativ för dig?
- Jag och Micke började diskutera redan någon månad innan serien tog slut. Vi hade en öppen och ärlig dialog kring min framtid och vad jag tyckte och tänkte. Det fanns andra alternativ högre upp i seriesystemet men det bästa för mig är att spela kvar i klubben, jag brinner för Gefle IF och har på dom här korta åren utvecklat en stark relation till föreningen. Det är ingen hemlighet att jag vill vara med på den resan som klubben har påbörjat och det är klart att det lockar att vara med om att ta klubben tillbaka till Superettan så småningom.

Varför föll valet på Gefle IF?
- Jag trivs väldigt bra i klubben och med alla människor runt om kring. Sen är det som jag var inne på en väldigt spännande resa Gefle IF är inne på. Det känns verkligen som att det blåser positiva vindar kring klubben nu, oavsett om man är ute på stan och pratar med folk eller bland grabbarna i laget så känns det verkligen som att vi har något bra på gång.

Hur ser du på den kommande säsongen?
- Det ska bli jäkligt kul att komma tillbaka i januari, det var längesen jag var så taggad på både en försäsong och säsong. Jag tror verkligen att vi kommer kunna åstadkomma bra saker tillsammans under året sen får vi se hur långt det tar oss.

Vad kan vi förvänta oss av dig säsongen 2021?
- Ni kan förvänta er att jag fortsätter bidra med det spel jag har gjort tidigare och vara den jag är. Oavsett om det är på träning eller match kommer jag alltid ge 110% för klubben, avslutar Sebastian Sandlund.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram