Kostnadsfria mensskydd till Gefle IFs aktiva tjejer!

Gefle IF Fotboll nu tar nästa steg mot en mer jämställd och inkluderande förening. Alla från F12 och uppåt i föreningen erbjuds nu kostnadsfria mensskydd tack vare vår nya samarbetspartner Great Earth. 

- Initiativet är en del i vår aktiva strävan att bli en mer inkluderande och jämställd förening, säger Malin Rogström, ordförande Gefle IF Fotboll.

Gefle IF arbetar kontinuerligt för en mer jämställd fotboll både på fotbollsplanen och på sidan av den. Att erbjuda kostnadsfria sanitetsprodukter är ett stort steg i rätt riktning och nu får samtliga i föreningen från F12 och uppåt tillgång till kostnadsfria sanitetsprodukter i både omklädningsrum och medicinväskor.

Inspirationen till initiativet kommer från fotbollsföreningen IF Brommapojkarna som började erbjuda kostnadsfria mensskydd till sina spelare tidigare i år.

– Vi har inspirerats av dem och ser att det här gemensamma initiativet tillsammans med Great Earth är att gå från ord till handling och ett led i vår aktiva strävan att bli en mer inkluderande och jämställd förening, säger Malin Rogström, ordförande Gefle IF FF.

 

 

Den nya samarbetspartnern Great Earth är ett svenskt företag som startades för mer än 30 år sedan - med en dröm om en bättre värld för både människa och planet. Idag är de en av Sveriges ledande aktörer inom naturlig hälsokost.

– För oss på Great Earth var det en självklarhet att gå in i det här samarbetet med Gefle IF. Det går helt i linje med vår filosofi ”Good Life – Great Earth” som genomsyrar allt vi gör. Vi tycker att gratis mensskydd borde vara en självklarhet för alla, det är en jämställdhetsfråga. Vi är stolta över att kunna ge alla Gefles spelare den här möjligheten och det är en del av vårt långsiktiga arbete med att stötta kvinnohälsa, säger Sanna Malmström, försäljningschef på Great Earth.

Gefle IF-s klubbchef Daniel Kraft förklarar vidare varför man väljer att samarbeta med just Great Earth.

– Great Earth vill precis som vi bidra till ett mer hållbart och jämlikt samhälle. Därför passar de utmärkt som partner till oss i Gefle IF FF.

Menstruation borde aldrig få vara ett hinder för att kunna utöva sin idrott men kan många gånger vara svårt att prata om. Malin Rogström hoppas att detta ska öppna upp för det.

– Vi hoppas att initiativet ska bidra till att hjälpa några av våra aktiva rent konkret samt tidigt som vi ökar kunskapen om kvinnokroppen. Förhoppningsvis kan vi på sikt medverka till att bryta en del av det tabu som dessvärre fortfarande finns kring tjejer, kvinnor och menstruation.

Man tror därtill att det nya samarbetet har potential att utveckla andra delar av Gefle IF-s verksamhet. Malin Rogström utvecklar:

– Samarbetet med Great Earth känns både viktigt, roligt och inspirerande. Dels för att vi i dem har fått en partner som utmanar och utvecklar oss på ett konstruktivt och kreativt sätt vad gäller både hälso- och jämställdhetsfrågor. Att vi som förening, och inte minst våra aktiva juniorer och seniorer, får tillgång till deras kunskap när det gäller kost, sömn och hälsa ser vi som ett jättelyft och att vi därmed gemensamt kan se till att de aktiva får bästa möjliga näring för att må bra och för att prestera bra.

Samarbetet är därtill i linje med föreningens ambitioner och ett välkommet tillskott på flera plan.

– Vi får ytterligare en aktivitet som ligger under vårt CSR-arbete “Ett bättre Gävle”. I detta fall bidrar det till att vi får en mer jämlik förening där man oavsett kön har samma förutsättningar att utöva idrotten man älskar, säger Daniel Kraft.

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram