Kontraktet med Johan Mjällby avslutat och Marcus Bengtsson tar över som huvudtränare

Gefle IF fotboll har under helgen valt att avsluta kontraktet med Johan Mjällby. A-laget herrar kommer fortsättningsvis att ledas av Marcus Bengtsson som tar över som huvudtränare.

-I dialog med Johan Mjällby så har vi under helgen kommit överens om att avsluta hans kontrakt som huvudtränare i Gefle IF FF, säger klubbdirektör David Norell-Hussein. Vi vill tacka Johan Mjällby för hans insats i föreningen vilken han genomfört med stort engagemang, fortsätter klubbdirektören.

A-laget går nu på några veckors sommaruppehåll och när de kommer tillbaka så kommer huvudtränarskapet att axlas av Marcus Bengtsson som varit assisterande tränare för A-laget herrar under så väl Mjällby, som Poya Asbaghi och Tomas Andersson.

-Vi är övertygade om att Marcus Bengtsson kan bidra till att utveckla den unga och lovande trupp som idag utgör Gefle IF FFs herrlag. Föreningen behöver kontinuitet och långsiktighet för att så småningom kunna göra en ordentlig satsning tillbaka till Allsvenskan. Marcus Bengtsson har funnits med länge i föreningen med ett stort hjärta och engagemang samtidigt som han har stor kompetens både taktiskt, ledarskaps- och instruktörsmässigt, avslutar klubbdirektör David Norell-Hussein.

-Jag är väldigt glad och stolt över att få förtroendet att ta över som huvudtränare för Gefle IF:s herrlag. Samtidigt som det är under olyckliga omständigheter. Att få möjligheten att utvecklas tillsammans med ledare och spelare känns inspirerande.säger Marcus Bengtsson.

Dialog förs tillsammans med den nye huvudtränaren om hur övriga ledarstaben ska se ut och förhandlingar pågår.

Kontaktpersoner:
David Norell-Hussein, klubbdirektör, 070-223 08 55
Malin Rogström, ordf Gefle IF FF, 070-2323545

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram